Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Wet Werk en Zekerheid

Het doel van de Wet werk en zekerheid is om bij te dragen aan een fatsoenlijke arbeidsmarkt. Daarom worden wijzigingen doorgevoerd op 3 terreinen:

  • Het flexrecht: Versterken positie tijdelijke werknemers zodat het verschil tussen hun positie en die van werknemers met een vast contract kleiner wordt.
  • Het ontslagrecht: Het ontslagrecht is eenvoudiger, sneller en minder kostbaar voor werkgevers. De regels zijn eerlijker en meer gericht op het vinden van een nieuwe baan.
  • De werkloosheidswet (WW): Het wordt voor WW-ers aantrekkelijker om te werken tegen een lager salaris en de berekening van de hoogte van de WW-uitkering is gewijzigd. Op 1 januari 2016 wordt de maximale duur en de opbouw van de WW teruggebracht.

Wat is er voor u allemaal gewijzigd door de nieuwe Wet Werk en Zekerheid?
De wijzigingen per 1 januari 2015 en per 1 juli 2015 hebben wij voor u in een overzicht samengevat. Klik hier om de wijzigingen per 1 januari 2015 te bekijken en hier voor de wijzigingen per 1 juli 2015. Een uitgebreid overzicht van alle wijzigingen in chronologisch volgorde kunt u hier downloaden.
Veel gestelde vragen over de verschillende onderdelen van de Wet Werk en Zekerheid vindt u hier:

Tip: Bekijk ook de Routewijzer Ontslag van de Werkgeverslijn land- en tuinbouw!

 
 
Staat uw vraag er niet bij? Neem gerust contact op met de Werkgeverslijn land- en tuinbouw via 088 - 888 66 88 of via info@werkgeverslijn.nl.