Werkgeverslijn kennisbank

Als werkgever in de land- en tuinbouw wil je snel de informatie vinden die je nodig hebt om goed met je personeel om te kunnen gaan. In de kennisbank vind je informatie over allerlei thema’s die spelen voor werkgevers in de agrarische sector. Ook vind je veelgestelde vragen, downloads, en cao-informatie.


Heb je een vraag?

Misschien vind je het antwoord in onze veelgestelde vragen. Deze zijn thematisch ingedeeld. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op via 088-888 66 88 of info@werkgeverslijn.nl.

Naar veelgestelde vragen

De Werkgeverslijn land- en tuinbouw ontwikkelt verschillende praktische instrumenten, zoals model arbeidsovereenkomsten. Alle hulpmiddelen staan overzichtelijk bij elkaar onder ‘downloads’.

Naar downloads

Cao en lonen

Zoek je informatie over één van de agrarische cao’s (Glastuinbouw, Open Teelten, Productiegerichte Dierhouderij en Paddenstoelen)? We helpen je graag. Informatie over de verschillende cao’s vind je hier.

Cao Glastuinbouw

De cao Glastuinbouw is van toepassing op ondernemingen waarin de bedrijfsactiviteiten en/of arbeidsuren uitsluitend of in hoofdzaak aan glastuinbouw worden besteed.

Cao Open Teelten

De cao Open Teelten is van toepassing op ondernemingen waarin de bedrijfsactiviteiten en/ of arbeidsuren uitsluitend of in hoofdzaak aan een open teelt worden besteed.

Cao Productiegerichte Dierhouderij

De cao Productiegerichte Dierhouderij is van toepassing op ondernemingen waarin de bedrijfsactiviteiten en/of arbeidsuren uitsluitend of in hoofdzaak bestaan uit de bedrijfsmatige productiegerichte dierhouderij.

Cao Paddenstoelen

De cao paddenstoelen is beëindigd sinds 1 januari 2005. Werkgevers- en werknemersorganisaties hebben sindsdien een aantal keren cao-onderhandelingen opgestart. Deze hebben tot op heden echter niet tot een nieuwe cao geleid.