Glastuinbouw Nederland is dé ondernemersorganisatie van de glastuinbouwsector. Werken aan een verantwoorde glastuinbouw met optimale ondernemersvoorwaarden voor de leden is onze uitdaging. 

We werken intensief samen met de Werkgeverslijn om onze leden optimaal te kunnen helpen bij hun werkgeversvragen, zoals de correcte toepassing van de cao glastuinbouw, afdracht van premies en andere juridische zaken.

Goed werkgeverschap vraagt om professioneel en sociaal personeelsbeleid. De Werkgeverslijn is hét aanspreekpunt voor ondernemers in de glastuinbouw. Naast informatie over arbeidsvoorwaarden en personeelsbeleid, is de Werkgeverslijn een belangrijke informatiebron voor Glastuinbouw Nederland. Zo zijn binnenkomende vragen bijvoorbeeld input voor cao-onderhandelingen.

 

“Medewerkers zijn ons belangrijkste kapitaal. We willen de ondernemersorganisatie zijn van bedrijven die hun medewerkers net zoveel aandacht geven als hun gewas. Het begint bij goed werkgeverschap: mensgericht denken en doen. Door goed, mensgericht werkgeverschap elke dag in de praktijk waar te maken, zorgen we dat mensen (blijven) kiezen voor werken in de glastuinbouw. Onze leden weten de Werkgeverslijn land- en tuinbouw goed te vinden voor praktische antwoorden op prangende vragen: Hoe pas ik de cao correct toe? Hoe werkt de afdracht van premies? Kunnen jullie me helpen met deze juridische kwestie? Samen zorgen we er voor dat we onze zaken op orde hebben. Zoals een gelijke behandeling en beloning, goede huisvesting en zorg én een veilige en gezonde werkomgeving.” 

Adri Blom-Lemstra – voorzitter Glastuinbouw Nederland