Sluit de achterdeur

Sluit de achterdeur en voorkom uitstroom van medewerkers

Nieuwe mensen aantrekken in de agrarische sector is één ding, ze vasthouden is een tweede. Agrarische werkgevers steken veel tijd, geld en energie in het werven van werknemers. Uit onderzoek blijkt dat het vervangen van één werknemer gemiddeld een bruto jaarsalaris kost. Het is dus zinvoller om te investeren in het behouden van je personeel.

Waarom is het boeien en binden van je werknemers zo belangrijk? En hoe pak je het aan?

De drie middelen van de Werkgeverslijn land- en tuinbouw bereiden je voor om als werkgever praktisch aan de slag te gaan:

E-learning

Met de e-learning ‘Sluit de achterdeur’ krijg jij handvatten om te zorgen dat je werknemers graag bij jou blijven werken. In vier modules komen verschillende onderwerpen aan bod die te maken hebben met het boeien en binden van personeel:

  • Nut en noodzaak van boeien en binden
  • Boeien en binden: hoe doe je dat?
  • Een leercultuur als basis
  • In gesprek zijn met je werknemers

Met een tijdsinvestering van 2,5 uur ben je goed geïnformeerd om aan de slag te gaan. De modules kunnen afzonderlijk van elkaar doorlopen worden, op een moment dat het jou past.

De e-learning is gratis en beschikbaar voor de sectoren Open Teelten, (Productiegerichte) Dierhouderij en Paddenstoelen. Daarnaast is de e-learning gratis beschikbaar voor HCA (Human Capital Agenda) regio Zwolle. Module 3 – ‘Een leercultuur als basis’ – is ook beschikbaar voor Glastuinbouw. Zodra je start met de e-learning, heb je één maand de tijd om de e-learning af te ronden. Hierna wordt je account gedeactiveerd.

Meld je direct aan

Meld je aan!

De inhoud van de e-learning en masterclass sluiten goed op elkaar aan; de masterclass is een goede aanvulling op de e-learning, omdat je daar de theorie oefent in de praktijk met gesprekstechnieken. Maar het is niet noodzakelijk om de e-learning te doorlopen om de masterclass te kunnen volgen en vice versa.

Dus kies wat bij jou past en meld je snel aan voor de e-learning en/of masterclass!

Aanmelden Sluit de achterdeur

Naam*
E-mailadres*
Sector*
Ik meld mij aan voor:
Nieuwsbrief

Gerelateerde berichten

Nieuwe module e-learning Sluit de Achterdeur

De e-learning ‘Sluit de Achterdeur’ heeft een nieuwe module. Deze module gaat in op hoe je een leercultuur stimuleert op jouw bedrijf.