Agrarische werkgevers weten de Werkgeverslijn te vinden

In 2021 beantwoorden we met de Werkgeverslijn 3.176 vragen. Werkgevers weten ons te vinden voor vragen over cao en arbeidszaken, maar ook voor snel en betrouwbaar nieuws over de corona-ontwikkelingen. Om optimaal in de informatiebehoefte te voorzien zijn we in 2021 gestart met het uitzenden van Werkgeversjournaals en Podcasts. 

Coronavirus

2021 stond nog altijd in het teken van het coronavirus. Marten van Lenthe, adviseur van de Werkgeverslijn land- en tuinbouw, zegt hierover: “Het coronavirus heeft een grote impact op het bedrijf en werknemers. Werkgevers krijgen te maken met ziekteverzuim en quarantaineregels. Zij vroegen zich bijvoorbeeld af of zij hun werknemer moeten doorbetalen wanneer hij in quarantaine zit wegens contact met een besmet persoon. Het is dan ook verklaarbaar dat 12% van de 3.176 gestelde vragen betrekking hadden op de gevolgen van het coronavirus.” Door onze unieke positie en het uitstekende netwerk van LTO Nederland kregen we informatie over richtlijnen en verscherpte maatregelen uit de eerste hand. Zo konden we jou als werkgever snel de juiste informatie bieden.

Snel op de hoogte

Onze website en nieuwsbrief voorzien je het snelst van actuele informatie. Er werden het afgelopen jaar 31 nieuwsbrieven verstuurd naar 4.691 lezers. De website werd door maar liefst 289.346 mensen bezocht. Ook voor de webinars is er veel animo. Om werkgevers optimaal in hun informatiebehoefte te voorzien, zijn we in 2021 gestart met het uitzenden van Werkgeversjournaals en Podcasts. Van Lenthe: “Sommige werkgevers kijken of luisteren liever, dan dat zij een artikel lezen. In het Werkgeversjournaal worden werkgevers in 15 minuten bijgepraat over actualiteiten. Zo zijn ze in korte tijd goed geïnformeerd over belangrijke ontwikkelingen.”

Podcasts

Van Lenthe: “Werkgevers kunnen veel leren van ervaringen van andere werkgevers. Vandaar dat we zijn gestart met podcasts waarin ondernemers hun inspirerende praktijkverhalen delen in 30 minuten. Hoe motiveer je je werknemers? Wat levert het werken met jongeren je op? En als je start als werkgever, kan je dat dan beter zelf doen of uitbesteden?” De podcasts zijn door 767 mensen beluisterd. “Het aantal luisteraars laat zien dat we hiermee zeker in een specifieke informatiebehoefte voorzien. Een podcast luister je gemakkelijk onderweg of tijdens je werk”, aldus van Lenthe. De podcasts kun je hier terugluisteren of via Nieuwe Oogst op Spotify. Door je op Spotify te abonneren op de lijst, krijg je direct een melding zodra er een nieuwe podcast beschikbaar is.

Behoefte aan informatie en advies groeit

Op de onderstaande infographic is te zien over welke onderwerpen naast corona de meeste vragen gesteld werden. Net als vorig jaar kwamen de meeste vragen vanuit de glastuinbouwsector en de open teelten. Door een financiële bijdrage van Colland Arbeidsmarkt kan iedere agrarische werkgever gebruik maken van de ervaring en expertise van ons team van de Werkgeverslijn. Zo blijven we op alle mogelijke manieren goed werkgeverschap in de agrarische sector stimuleren.

 

Infographic resultatencommunicatie