Podcasts luisteren

Laatste update: 21 februari 2023, 14:41

Podcast luisteren?

Dit is Werkgeversgeverspraat, de podcast voor en door werkgevers uit de land- en tuinbouw. Wil jij je verdiepen in goed werkgeverschap? Luister dan al onze podcasts, waar en wanneer je maar wil! En heb je zelf een onderwerp waarover je graag meer zou horen via een podcast? Geef het aan ons door via info@werkgeverslijn.nl!

#8 Werknemers van buiten de sector aantrekken

In deze aflevering van Werkgeverpraat gaat het over het werven van werknemers van buiten de sector. Als werkgever moet je momenteel meer moeite doen om je vacatures ingevuld te krijgen. Welke kansen biedt het uitbreiden van je doelgroep: werknemers die nu nog niet werkzaam zijn in de agrarische sector.

We horen Diana Eleveld, adviseur Werkgeverslijn land- en tuinbouw, Karin Nijhof en Frank Verbaeten van Ter Heerdt kuikens en hennen en Mirthe Post, projectleider bij LTO Noord. Samen gaan ze in gesprek en delen ze hun kennis en ervaringen.

 

#7 Nederlandse Arbeidsinspectie over arbeidsmarktfraude controles

In deze aflevering van Werkgeverspraat zijn we in gesprek met de Nederlandse Arbeidsinspectie over de controles die zij in onze sector uitvoeren op het gebied van arbeidsmarktfraude. Inspecties arbeidsmarktfraude zijn er om eerlijke voorwaarden en concurrentie op de arbeidsmarkt te bevorderen. Hoe de controles in zijn werk gaan en hoe je hier als werkgever mee om kunt gaan wordt uitvoerig besproken in deze podcast.

Host: Diana Eleveld, adviseur Werkgeverslijn land- en tuinbouw
Sprekers: Peter Reniers (Nederlandse Arbeidsinspectie) en Maartje Jager (Werkgeverslijn land- en tuinbouw)

 

#6 Nederlandse Arbeidsinspectie over arbeidsomstandigheden controles

In deze aflevering van Werkgeverspraat zijn we in gesprek met de Nederlandse Arbeidsinspectie over de controles die zij in onze sector uitvoeren op het gebied van arbeidsomstandigheden. Het doel van deze controles is om veilig en gezond werken te bevorderen. Meer weten over deze controles en hoe je je kunt voorbereiden? Luister dan de podcast!

Host: Diana Eleveld, adviseur Werkgeverslijn land- en tuinbouw
Sprekers: Jorn Kerkhof (Nederlandse Arbeidsinspectie) en Peter Bredius (Stigas)

 

#5 Starten als werkgever: zelf doen of uitbesteden?

In deze aflevering van Werkgeverspraat gaat het over het starten als werkgever. Waar begin je als je voor het eerst met personeel wilt of moet gaan werken?  Welke arbeidsvormen zijn er en wat zijn de voors- en tegens?

Host: Diana Eleveld, adviseur Werkgeverslijn land- en tuinbouw
Sprekers: Jolanda van Dijk (melkveehouder en akkerbouwer in Zeewolde) en Wilma Hekkink (adviseur HR Services Flynth Accountants & Adviseurs)

 

#4 Vitaliteit op de werkvloer

In deze aflevering van Werkgeverspraat staat vitaliteit centraal. Wat is vitaliteit en waarom zou je hier als werkgever aandacht voor moeten hebben?

Host: Diana Eleveld, adviseur Werkgeverslijn land- en tuinbouw
Spreker: Marloes Beerepoot, HR adviseur bij Slijkerman Kalanchoë in Heerhugowaard

 

#3 Motiveren van medewerkers

Deze aflevering van Werkgeverspraat gaat over het motiveren van medewerkers. Want iedere werkgever wil tenslotte graag gemotiveerde medewerkers. Maar waarvan raken medewerkers gemotiveerd? Kun je iedereen wel motiveren? En hoe doe je dat dan?

Host: Diana Eleveld, adviseur Werkgeverslijn land- en tuinbouw
Spreker: Marco van den Heuvel, mede-eigenaar van Genson Group in Sint-Oedenrode

 

#2 Werken met jongeren

In deze aflevering van Werkgeverspraat praten we over over het werken met jongeren. Hoe verloopt de werving, de aansturing en hoe maak je jongeren enthousiast voor het werken in onze sector? Is elke ondernemer geschikt voor het werken met jongeren en wat kunnen we van ze leren?

Host: Diana Eleveld, adviseur Werkgeverslijn land- en tuinbouw
Sprekers: Petra van Veen en Klaas Niewold van Flevoplant in Ens

 

#1 Arbeidsduur in piektijden

In deze eerste aflevering van Werkgeverspraat, de podcast, praten we over arbeidsduur in een werkpiek. Hoe ga je om met arbeids- en rusttijden? Hoe zorg je ervoor dat werknemers dan fit en vitaal blijven? En hoe ga je om met werknemers die heel veel uren willen werken?

Host: Diana Eleveld (Adviseur Werkgeverslijn land- en tuinbouw)
Sprekers: Chantal Hendrikx (Martens Asperges in Tienray) en Marlies Kamps (Stigas)