Nieuws

Looncijfers per 1 januari 2024 beschikbaar voor de cao Productiegerichte Dierhouderij

Op 2 februari 2024 is het eindbod voor een nieuwe cao Productiegerichte Dierhouderij door CNV Vakmensen geaccepteerd. Inmiddels zijn de…

Lees meer

Laatste nieuws

Vraag SLIM-subsidie aan vanaf 1 tot en met 28 maart 2024

Aanvragen SLIM-subsidie kan van 1 tot en met 28 maart 2024. Investeer in de kennis en vaardigheden van jouw medewerkers

Werkgevers gezocht voor ‘Leven Lang Ontwikkelen’: ontvang maatwerkplan voor jouw bedrijf en begeleiding

Wil jij als werkgever aan de slag met leren en ontwikkelen in je bedrijf, maar weet je niet goed waar te beginnen? Dan we zoeken we jou!

Jeugdlonen en schalen K, L en M cao Glastuinbouw

De nieuwe cao Glastuinbouw is nu een feit. Twee vragen over de loonschalen worden door nogal wat ondernemers gesteld. In…

Vragen? Stel ze gerust

Ben jij ondernemer in de agrarische sector en heb je werknemers in dienst? Of werk je wel eens met uitzendkrachten, seizoenarbeiders of zzp’ers? De Werkgeverslijn land- en tuinbouw is dan hét aanspreekpunt voor al je werkgeversvragen.

Wij zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar tussen 8.30 en 16.30 uur. Je kunt je vraag ook mailen. We denken graag met je mee!

Marten van Lenthe
Marco Bellekom
Miranda Schenk

Leer & doe

E-learning is online leren: in een digitale leeromgeving doorloop je verschillende modules op een moment dat jou past.

E-learning: Sluit de achterdeur

Lees meer

Help ik ben werkgever

Lees meer
Online Werkgeversbijeenkomst

28 maart 2024

Locatie Digitaal Digitaal

Er gebeurt veel in de huidige arbeidsmarkt. Ben je als werkgever voldoende op de hoogte van de actuele zaken rond arbeid en werkgeverschap? Laat je online in één uur bijpraten over de meest bevraagde onderwerpen van dit moment en stel live vragen aan de cao-adviseurs.

Meer informatieAlle bijeenkomsten

Kijk & luister

Heb je een journaal, webinar of podcast van ons gemist? Of ben je op zoek naar e-learning? Niet getreurd, via deze pagina kijk of luister je eenvoudig alles online terug. Heb je ideeën over ons journaal of wil je meedenken over de input van onze webinars of podcasten? Laat het ons vooral weten!

Video's
  • 27 februari 2024
  • Duur 1:48
Video-nieuwsflits: nieuwe cao Productiegerichte Dierhouderij

De nieuwe cao Productiegerichte Dierhouderij is rond. In deze video-nieuwsflits praten we jou als abonnementhouder van de Werkgeverslijn in 1:48 minuten bij over wat de nieuwe cao precies inhoudt. 

Webinars
  • 6 december 2023
  • Duur 59:19
Talkshow ‘optimisme’ tijdens de Dag van de agrarische huisvesting op 28 november 2023

De huisvesting van internationale werknemers staat meer dan ooit in de belangstelling. Gemeenten ontwikkelen beleid. De Rijksoverheid neemt meer regie. Werkgevers blijven graag investeren in goede huisvesting.

Podcasts
  • 19 december 2023
Werken met AOW’ers

Heb jij al wel eens geprobeerd om te werken met ouderen? Prins Orchidee zet al jaren gepensioneerden in tijdens piekperioden en ziet grote voordelen. Ze zijn echt betrokken en werken vooral voor hun plezier.

Cao en lonen

Zoek je informatie over één van de agrarische cao’s (Glastuinbouw, Open Teelten, Productiegerichte Dierhouderij en Paddenstoelen)? We helpen je graag. Informatie over de verschillende cao’s vind je hier.

Cao Glastuinbouw

De cao Glastuinbouw is van toepassing op ondernemingen waarin de bedrijfsactiviteiten en/of arbeidsuren uitsluitend of in hoofdzaak aan glastuinbouw worden besteed.

Cao Open Teelten

De cao Open Teelten is van toepassing op ondernemingen waarin de bedrijfsactiviteiten en/ of arbeidsuren uitsluitend of in hoofdzaak aan een open teelt worden besteed.

Cao Productiegerichte Dierhouderij

De cao Productiegerichte Dierhouderij is van toepassing op ondernemingen waarin de bedrijfsactiviteiten en/of arbeidsuren uitsluitend of in hoofdzaak bestaan uit de bedrijfsmatige productiegerichte dierhouderij.

Cao Paddenstoelen

De cao paddenstoelen is beëindigd sinds 1 januari 2005. Werkgevers- en werknemersorganisaties hebben sindsdien een aantal keren cao-onderhandelingen opgestart. Deze hebben tot op heden echter niet tot een nieuwe cao geleid.