Agenda

Vragenuurtje over Cafetariaregeling

Tijdens een online vragenuurtje vertellen Marco Bellekom (adviseur Werkgeverslijn) en Hans Koehorst (LTO Nederland) kort over de Cafetariareling, waarna er alle ruimte is voor het stellen van vragen. Dit vragenuurtje is exclusief voor onze abonnementhouders.

Lees meer

Laatste nieuws

Terugblik op het congres ‘Arbeidsmigratie in Goede Banen’

Op donderdag 23 mei 2024 organiseerde het IPA samen met de VNG het congres ‘Arbeidsmigratie in Goede Banen’. Drie jaar na de aanbevelingen van het Aanjaagteam Bescherming Arbeidsmigranten kon er geconcludeerd worden dat er al heel wat stappen gemaakt zijn.

BPL pensioen verstuurt binnenkort weer het werknemer pensioenoverzicht

Binnenkort gaat BPL pensioen weer de UPO’s versturen.  UPO staat voor Uniform Pensioen Overzicht. Dit overzicht ontvangt iedere werknemer elk…

Typefout bij loon 15-jarige

In de nieuwe loontabel in de cao Glastuinbouw is helaas een typefout gemaakt. Op 1 juli 2024 staat bij het…

Vragen? Stel ze gerust

Telefonische bereikbaarheid basisdienstverlening (gratis)
Wij zijn op werkdagen gratis telefonisch bereikbaar voor agrarische werkgevers tussen 8.30 en 12.30 uur.

Telefonische bereikbaarheid abonnees
Voor werkgevers en intermediairs die een betaald abonnement op de Werkgeverslijn hebben, zijn wij op werkdagen telefonisch bereikbaar tussen 8.30 en 16.30 uur.

Ook kun je op ieder moment je vraag stellen via ons contactformulier. De adviseurs zullen je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Stel hier je vraag
Marten van Lenthe
Marco Bellekom
Miranda Schenk

Leer & doe

E-learning is online leren: in een digitale leeromgeving doorloop je verschillende modules op een moment dat jou past.

Sluit de achterdeur

Lees meer

Help ik ben werkgever

Lees meer
Leertraject leidinggeven op de agrarische werkvloer (Noord-Nederland)

08 oktober 2024

Locatie Noord Nederland Drenthe, Flevoland, Friesland, Gelderland, Groningen, Noord-Holland, Overijssel, Utrecht, Zuid-Holland

Ben jij doorgegroeid naar een leidinggevende functie? Of werk je al een aantal jaren als leidinggevende en heb je behoefte aan handvaten om goed leiding te geven?

Meer informatieAlle bijeenkomsten

Kijk & luister

Heb je een journaal, webinar of podcast van ons gemist? Of ben je op zoek naar e-learning? Niet getreurd, via deze pagina kijk of luister je eenvoudig alles online terug. Heb je ideeën over ons journaal of wil je meedenken over de input van onze webinars of podcasten? Laat het ons vooral weten!

Video's
  • 27 februari 2024
  • Duur 1:48
Video-nieuwsflits: nieuwe cao Productiegerichte Dierhouderij

De nieuwe cao Productiegerichte Dierhouderij is rond. In deze video-nieuwsflits praten we jou als abonnementhouder van de Werkgeverslijn in 1:48 minuten bij over wat de nieuwe cao precies inhoudt. 

Webinars
  • 3 april 2024
  • Duur 1:02:22
Online werkgeversbijeenkomst maart 2024

In deze online werkgeversbijeenkomst bespreken we onder andere: update agrarische cao’s, het aanvragen van een BSN bij het RNI, arbeidsmarktplannen, veilig en gezond werken in de land- en tuinbouw, de arbeidstijdenwet en A1 verloning.

Podcasts
  • 19 december 2023
Werken met AOW’ers

Heb jij al wel eens geprobeerd om te werken met ouderen? Prins Orchidee zet al jaren gepensioneerden in tijdens piekperioden en ziet grote voordelen. Ze zijn echt betrokken en werken vooral voor hun plezier.

Cao en lonen

Zoek je informatie over één van de agrarische cao’s (Glastuinbouw, Open Teelten, Productiegerichte Dierhouderij en Paddenstoelen)? We helpen je graag. Informatie over de verschillende cao’s vind je hier.

Cao Glastuinbouw

De cao Glastuinbouw is van toepassing op ondernemingen waarin de bedrijfsactiviteiten en/of arbeidsuren uitsluitend of in hoofdzaak aan glastuinbouw worden besteed.

Cao Open Teelten

De cao Open Teelten is van toepassing op ondernemingen waarin de bedrijfsactiviteiten en/ of arbeidsuren uitsluitend of in hoofdzaak aan een open teelt worden besteed.

Cao Productiegerichte Dierhouderij

De cao Productiegerichte Dierhouderij is van toepassing op ondernemingen waarin de bedrijfsactiviteiten en/of arbeidsuren uitsluitend of in hoofdzaak bestaan uit de bedrijfsmatige productiegerichte dierhouderij.

Cao Paddenstoelen

De cao paddenstoelen is beëindigd sinds 1 januari 2005. Werkgevers- en werknemersorganisaties hebben sindsdien een aantal keren cao-onderhandelingen opgestart. Deze hebben tot op heden echter niet tot een nieuwe cao geleid.