Model bedrijfsreglement beschikbaar voor Open Teelten

Voorkom misverstanden en onduidelijkheden bij jouw werknemers en maak gebruik van een bedrijfsreglement (ofwel: personeelshandboek) voor het informeren van je werknemers over specifieke afspraken en huisregels binnen jouw onderneming. Om je als agrarisch ondernemer hiermee op weg te helpen hebben we specifiek voor de sector Open Teelten al een model bedrijfsreglement beschikbaar gesteld. Dit model kan je als voorbeeld gebruiken. Binnenkort is het modelbedrijfsreglement ook beschikbaar voor de sectoren Productiegerichte Dierhouderij en Paddenstoelen.

Wat staat er in een bedrijfsreglement?

Dat kan van heel uitgebreid tot vrij beknopt. Het kunnen onderwerpen zijn zoals;

  • De historie en achtergrond van de onderneming;
  • Afspraken over arbeidsduur, pauzes en bedrijfstijd;
  • Salarisbetalingen en functioneringsgesprekken;
  • Ziekteprotocol en BHV;
  • Algemene huisregels;
  • En eventuele specifieke cao afspraken per sector over bijvoorbeeld toeslagen, verlof en vergoedingen.

Waarom zou je van het model bedrijfsreglement gebruik maken?

Als werkgever kan je met dit model je werknemers op één plek informeren over bovenstaande onderwerpen. Zo weten zij wat hun rechten en plichten zijn en waar zij moeten zijn voor meer informatie.

Vooral voor nieuwe medewerkers is dit erg prettig. Na het inlezen in de reglementen, zijn ze over het algemeen, instaat om sneller zelfstandig te kunnen werken. Ook als werkgever is het handig, want je kunt je werknemer voor vragen en jouw huisregels eenvoudig verwijzen naar het model bedrijfsreglement als die hierin zijn opgenomen.

Kijk bij de downloads of hieronder voor het model bedrijfsreglement. Zijn er vragen, neem dan gerust contact op met de adviseurs van de Werkgeverslijn. Zij denken graag met je mee.

Boeien en binden van werknemers

Wil jij je als agrarisch werkgever meer inzetten op het boeien en binden van jouw werknemers? Lees op onze themapagina boeien en binden waarom dit zo belangrijk is en maak gebruik van onze handige tools.

Model bedrijfsreglement

Het model bedrijfsreglement heeft als doel het informeren van (nieuwe) werknemers over het bedrijf en de manier waarop een aantal praktische zaken binnen het bedrijf geregeld zijn. Het voordeel van het vastleggen in een overzichtelijk boekje/brochure of map is dat de nieuwe werknemer hiermee direct op de hoogte is van de huisregels en overige richtlijnen binnen het bedrijf.

Het model bedrijfsreglement is beschikbaar voor Open Teelten. Binnenkort is deze ook beschikbaar voor Productiegerichte Dierhouderij en Paddenstoelen.

Model bedrijfsreglement voor Open Teelten

Nederlands

Gerelateerde berichten

Boeien en Binden

Hoe pak je boeien en binden het beste aan? Op wat voor soort werknemers richt je je pijlen. Je leest alles hier.