Uitnodiging 24 april: Werkbezoek aan huisvestingslocatie Eerenburg

Greenports Nederland en LTO Nederland nodigen je uit voor een werkbezoek op woensdag 24 april bij de kleinschalige huisvestingslocatie (AKF-gecertificeerd) van aardbeienkweker HG Eerenburg in Nispen. Gemeenten, provincies, agrarische ondernemers en bestuurders en andere geïnteresseerden zijn welkom om bij de woonlocatie op het bedrijf te komen kijken. In een periode van maximaal 9 maanden wonen hier 50 internationale werknemers.

Het werkbezoek is onderdeel van een reeks bedrijfsbezoeken in Nederland. Zo werd eind vorig jaar een bezoek gebracht aan Drenthe Growers in Erica. Tijdens de werkbezoeken staat de samenwerking tussen de overheid en het bedrijfsleven in de realisatie van huisvestingslocaties centraal. Zo wordt een inkijk gegeven in de diversiteit van huisvestingslocaties en krijgen deelnemers inzicht in de gekozen aanpak en de lessen die geleerd zijn. Er is voldoende ruimte voor het stellen van vragen en voor het uitwisselen van ervaringen. 

Over deze huisvestingslocatie

Huisvestingslocatie Eerdenburg (AKF gecertificeerd) is gebouwd in een loods en is ingedeeld in vier verschillende afdelingen. Iedere afdeling heeft zijn eigen sanitaire voorziening en keuken. Daarnaast maakt huisvestingslocatie Eerdenburg ook gebruik van woonunits, deze units zijn opgedeeld in blokken van 6 of 8 personen. Per blok zijn er drie tot vier slaapkamers met een gedeelde sanitaire voorziening en keuken. In totaal is er plek voor 50 personen op deze huisvestingslocatie. De arbeidsmigranten mogen hier voor periode van 9 maanden wonen.

Huisvestingslocatie Eerdenburg streeft ernaar om in 2024 de woonunits in te ruilen voor een nieuw te bouwen logie gebouw. De vergunningen zijn inmiddels binnen om dit te gaan realiseren. Tijdens het werkbezoek zullen de tekeningen beschikbaar zijn om een beeld te krijgen van waar de arbeidsmigranten in de toekomst zullen verblijven.

Programma

  • 9.30 uur inloop met koffie en thee
  • 10.00 uur start programma met sprekers en rondleiding door de huisvesting
  • 12.00 uur afsluiting

Remco Beekers van ZLTO heet je welkom tijdens het werkbezoek. Vervolgens zal wethouder Klaar Koenraad van gemeente Roosendaal aan het woord komen. Voordat de rondleiding start, vertelt ondernemer Charlotte Huijsmans haar verhaal.

Aanmelden en doelgroep

Je kunt je aanmelden voor het werkbezoek via onderstaand aanmeldformulier. Wees er op tijd bij, er is ruimte voor ongeveer vijftig deelnemers. We hanteren het principe vol = vol. Ben je, na aanmelding, alsnog verhinderd, laat het ons dan weten, zodat we iemand anders kunnen benaderen. De doelgroep van het werkbezoek zijn gemeentebestuurders, ambtenaren die huisvesting arbeidsmigranten in hun portefeuille hebben en geïnteresseerde ondernemers. Na aanmelding ontvang je van ons een bevestiging per mail.

Langs deze weg meld ik mij aan voor het werkbezoek op woensdag 24 april, inloop vanaf 09:30 uur, bij huisvestigingslocatie Eerdenburg in Nispen.

Aanmeldingsformulier werkbezoek huisvestingslocatie Eerdenburg in Nispen

Contactgegevens*
E-mailadres*
Nieuwsbrief

Gerelateerde berichten

‘De beste oplossing’ is maatwerk toont werkbezoek huisvestingslocatie Erica aan

Het werkbezoek aan de huisvestingslocatie van Drenthe Growers in het Drentse Erica op 27 november j.l. toonde aan dat de huisvesting van internationale werknemers op het terrein van het komkommerbedrijf veel voordelen kent.

Huisvesting
Huisvesting van internationale werknemers in de land- en tuinbouw

Internationale werknemers zijn van groot belang voor de land- en tuinbouw. Een belangrijke randvoorwaarde voor internationale werknemers is goede huisvesting. Daarbij komt nog best wat kijken. 

huisvesting internationale werknemers
Agrarisch Keurmerk Flexwonen (AKF)

Het Agrarisch Keurmerk Flexwonen waarborgt de kwaliteit van de huisvesting op land- en tuinbouwbedrijven en certificeert de werkgever wiens huisvesting voldoet aan de strenge AKF-normen.