De Werkgeverslijn land- en tuinbouw in een nieuw jasje

Aan de service en diensten van dit aanspreekpunt verandert er niets: werkgevers kunnen nog steeds bij de Werkgeverslijn land- en tuinbouw terecht voor gratis praktische adviezen en ondersteuning in het uitvoeren van goed werkgeverschap. Wél zijn sinds 12 juni 2023 de huisstijl en website in een nieuw jasje gestoken: een jasje dat naadloos aansluit bij de steeds verdere professionalisering van de dienstverlening. Hiermee is een grote stap gemaakt in de gebruiksvriendelijkheid van de kennisbank en dus met de vindbaarheid van informatie.

“Werkgevers in de agrarische sector hebben steeds te maken met veranderde wet- en regelgeving. De Werkgeverslijn land- en landbouw signaleert de vragen die werkgevers hebben. De adviseurs van de Werkgeverslijn zijn nauw betrokken en zorgen dat informatie zo toegankelijk mogelijk bij werkgevers terecht komt door een duidelijke vertaalslag te maken naar de praktijk. Door de nieuwe website wordt het nog makkelijker voor werkgevers om de informatie te vinden die ze nodig hebben.” – Eric Douma – Portefeuillehouder Ondernemerschap & Onderwijs

Toegankelijke informatiebron

Met de nieuwe website is informatie nog toegankelijker en beter vindbaar. In de kennisbank zijn thematische dossiers te vinden. Gebruikers kunnen filteren op onderwerp of cao. Alle ontwikkelde tools zijn te vinden onder ‘downloads’ en voor wie graag kijkt en luistert, staan alle webinars, werkgeversjournaals en podcasts overzichtelijk bij elkaar. Bijeenkomsten en masterclasses staan nu in een agenda. En wie zich verder wil ontwikkelen, kan meteen aan de slag met e-learning.

Een nieuw jasje

In de huisstijl is de herkenbare rode kleur van de Werkgeverslijn is gebleven en uitgebreid met een breder kleurenpalet. Het nieuwe logo – een grafische letter -W – visualiseert het unieke karakter van de Werkgeverslijn land- en tuinbouw: zij is de verbindende schakel tussen ondernemers en meerdere partijen in de land- en tuinbouw en zorgt dat cao-informatie praktisch aangeboden wordt.

Loop der jaren

Op 1 januari 2024 bestaat de Werkgeverslijn land- en tuinbouw 10 jaar. In de afgelopen jaren heeft de Werkgeverslijn land- en tuinbouw veel ontwikkelingen doorgemaakt. De communicatievoorzieningen en mediakanalen zijn flink gegroeid. Zo werden in 2017 de eerste werkgeversbijeenkomsten en online trainingen georganiseerd, en 2021 stond in het teken van de eerste podcasts en journaals. Maartje Jager, adviseur Werkgeverslijn land- en tuinbouw: “de afgelopen maanden hebben wij hard gewerkt aan de nieuwe website en huisstijl. Ik ben trots op wat wij hebben bereikt. We hopen dat werkgevers ook blij zijn met het gemak waarmee informatie nu goed vindbaar is.”

Zonder partners geen Werkgeverslijn

De Werkgeverslijn is een initiatief van meerdere partijen in de land- en tuinbouw: Colland Arbeidsmarkt, LTO Nederland, LTO Noord, LLTB, ZLTO, Glastuinbouw Nederland, NFO, KAVB, Royal Anthos en Plantum. Voor de belangenorganisaties is de Werkgeverslijn ook een belangrijke informatiebron. Zo zijn binnenkomende vragen bijvoorbeeld input voor cao-onderhandelingen.

Alle werkgevers in de land- en tuinbouw kunnen gratis gebruik van de diensten en producten van de Werkgeverslijn land- en tuinbouw door een bijdrage van Colland Arbeidsmarkt.