Vertaalde tekst over maken coronavaccinatie afspraak in Nederland

Internationale werknemers die in hun thuisland nog niet tegen corona zijn gevaccineerd, kunnen dat in Nederland laten doen. Om in aanmerking te komen voor een vaccinatie moeten zij wel langer dan vier weken in Nederland verblijven. En uiteraard moet de werknemer op basis van leeftijd aan de beurt zijn. Het is dus niet noodzakelijk om voor een coronavaccinatie naar het thuisland te gaan. De keuze is aan de werknemer zelf.

Werknemers die staan ingeschreven in de Basisregistratie Personen (BRP) ontvangen een uitnodiging per post (of misschien hebben ze deze al binnen). Medewerkers die niet staan ingeschreven of direct een afspraak willen maken, kunnen bellen naar 0800-7070. Het burgerservicenummer (BSN) moet bij de hand worden gehouden. Er volgt een keuzemenu om in het Nederlands of Engels te woord worden gestaan. Een andere optie is om via DigiD een afspraak te maken via www.coronavaccinatie-afspraak.nl.

Werknemers krijgen na elke vaccinatie een bevestiging van de inenting. Hierop staan gegevens als het soort vaccin dat ze hebben gekregen. Het is belangrijk deze bevestiging goed te bewaren.

In een PDF staat bovenstaande informatie ook in het Pools, Roemeens, Bulgaars en Engels. Je kunt deze tekst aan je internationale werknemers verstrekken. De teksten zijn vertaald met Google Translate. Aan het document kunnen geen rechten worden ontleend.

Meer informatie over het vaccineren van internationale werknemers vind je op onze themapagina www.werkgeverslijn.nl/vaccineren.