Uitnodiging 2 oktober: Werkbezoek aan huisvestingslocatie Aalsmeer

Greenports Nederland en LTO Nederland nodigen je uit voor een werkbezoek op maandag 2 oktober bij een huisvestingslocatie voor internationale medewerkers aan de rand van het bedrijventerrein Green Park Aalsmeer. Geïnteresseerden die te maken hebben met het thema ‘huisvesting internationale medewerkers’ zijn dan welkom bij de Ruigrok Tower van Ruigrok Productie. In deze in 2022 geopende locatie is ruimte voor 250 internationale medewerkers, die nagenoeg allemaal werkzaam zijn bij de bedrijven gevestigd op Green Park Aalsmeer en het nabijgelegen veilingcomplex.

Het werkbezoek is onderdeel van een reeks van drie bedrijfsbezoeken in Nederland. Eerder werd een bezoek gebracht aan een grootschalige huisvestingslocatie in Zeewolde en aan een huisvestingslocatie op het bedrijfsterrein van een agrarisch ondernemer in Noord-Limburg. Tijdens de werkbezoeken staat de samenwerking tussen de overheid en het bedrijfsleven in de realisatie van huisvestingslocaties centraal. Zo wordt een inkijk gegeven in de diversiteit van huisvestingslocaties en krijgen deelnemers inzicht in de gekozen aanpak en de lessen die geleerd zijn. Er is voldoende ruimte voor het stellen van vragen en voor het uitwisselen van ervaringen.

Programma

Het werkbezoek begint op 2 oktober om 12.30 uur en duurt tot 14.30 uur. Je wordt ontvangen in de Ruigrok Tower met koffie en een broodje. Na de lunch geven Ton Slobbe en Nick Tol van Ruigrok Productie een presentatie en leiden zij je rond door de in 2022 geopende huisvestingslocatie. Ook is er een woord van Nees van Wolfswinkel, voorzitter van de ‘Bestuurlijke tafel huisvesting internationale medewerkers’, namens Greenports Nederland en LTO Nederland. Wethouder Sven Spaargaren van de gemeente Aalsmeer is aanwezig om vanuit de gemeente het huisvestingsbeleid toe te lichten, evenals de totstandkoming van de Ruigrok Tower.

Aanmelden en doelgroep

Je kunt je aanmelden voor dit werkbezoek via dit aanmeldformulier. Wees er op tijd bij, er is ruimte voor ongeveer veertig deelnemers. We hanteren het principe vol=vol. Ben je, na aanmelding, alsnog verhinderd, laat het ons dan weten, zodat we iemand anders kunnen benaderen. De doelgroep van het werkbezoek zijn gemeentebestuurders, ambtenaren die huisvesting arbeidsmigranten in hun portefeuille hebben en geïnteresseerde ondernemers. Na aanmelding ontvang je van ons een bevestiging met het programma.