Collectieve cafetariaregeling 2024-2025

De cafetariaregeling biedt belastingvoordeel voor agrarische werkgevers en buitenlandse seizoenarbeiders. Vanaf 1 januari 2024 gelden hernieuwde afspraken tussen LTO Nederland en de Belastingdienst. Op deze pagina lees je hier meer over. Bij vragen kunt u contact opnemen met de Werkgeverslijn via 088-888 66 88 of info@werkgeverslijn.nl.

Glastuinbouw

Wat is de collectieve cafetariaregeling?

De collectieve cafetariaregeling bevat afspraken die LTO Nederland voor de leden van LTO Noord, ZLTO, LLTB en de aangesloten vaktechnische organisaties Glastuinbouw Nederland, NFO, POV en KAVB is overeengekomen met de Belastingdienst. De regeling biedt belastingvoordeel voor agrarische werkgevers en buitenlandse seizoenarbeiders. Dankzij deze afspraken kunnen de meerkosten die seizoenarbeiders, die tijdelijk in Nederland verblijven, maken op een fiscaal gunstige manier worden uitgeruild. Dat pakt zowel voor werkgever als voor werknemer financieel gunstig uit.

Hoe regel ik het?

De afspraken tussen LTO Nederland en de Belastingdienst zijn vastgelegd in een handleiding. Hier vindt je alle uitleg die je nodig hebt voordat je de regeling kunt toepassen. Daarnaast is het een vereiste om de toepassing van de regeling overeen te komen in de arbeidsovereenkomst met de werknemer. De werknemer moet dus toestemming geven voordat je de regeling mag inzetten. Er is een voorbeeldovereenkomst beschikbaar die laat zien hoe je de afspraken op een juiste wijze kunt vastleggen in de arbeidsovereenkomst.

Handleiding cafetariaregeling 2024-2025

Voor meer informatie over de regeling en de wijze van toepassen is deze handleiding verschenen. Hierin lees je hoe cafetariaregeling werkt en wat je nu precies kunt uitruilen.

Cafetariaregeling

Werk je met internationale werknemers of ga je met internationale werknemers werken op je bedrijf? En wil je gebruik maken van de cafetariaregeling? Maak dan gebruik van onze handige onderstaande documenten.

 

Model addendum arbeidsovereenkomst inzake toepassing cafetariaregeling

Nederlands / Engels / Roemeens / Bulgaars / Pools

Handleiding cafetariaregeling 2024-2025

Nederlands

Handleiding cafetariaregeling 2022-2023

Nederlands

Gerelateerde berichten

LTO Nederland verlengt afspraak toepassing Cafetariaregeling

LTO Nederland heeft met de Belastingdienst en het Ministerie van Financiën een nieuwe afspraak gemaakt over verlenging van de ET-kostenregeling; ofwel de zogenaamde cafetariaregeling.