Podcast Werkgeverspraat: werken met jongeren

Er is een nieuwe aflevering van Werkgeverpraat beschikbaar, dé podcast voor werkgevers in de land- en tuinbouw die zich willen verdiepen in goed werkgeverschap. In deze aflevering zijn we in gesprek met Petra van Veen en Klaas Niewold van Flevoplant in Ens.

In deze aflevering staat het thema ‘werken met jongeren’ centraal. Het bedrijf werkt jaarlijks in de zomerperiode met een groep van tientallen jongeren. Hoe gaat de werving, hoe is de aansturing van deze groep werknemers en welke kansen een uitdagingen biedt het Flevoplant? Het bedrijf kiest heel bewust voor het inzetten van jongeren en heeft inmiddels de nodige ervaring op dit terrein. De podcast bevat dan ook veel praktische tips voor collega werkgevers. De podcast is daarom zeker ook interessant voor werkgevers in andere sectoren die met jongeren werken of willen gaan werken.

De podcastaflevering is, evenals de vorige podcast over arbeidsduur in piektijden, te vinden op Podcasts – Werkgeverslijn In totaal worden dit jaar 6 podcasts opgenomen dankzij een bijdrage van Colland Arbeidsmarkt. In alle afleveringen komen werkgevers aan het woord, uit verschillende deelsectoren. Op die manier wil de Werkgeverslijn land- en tuinbouw een kijkje geven in de keukens van werkgevers en hopen zij werkgevers handvatten mee te geven.