Personeelshandboek voor Open Teelten en Productiegerichte Dierhouderij beschikbaar

Voorkom misverstanden en onduidelijkheden bij jouw werknemers en maak gebruik van een personeelshandboek. Een personeelshandboek heeft als doel het informeren van (nieuwe) werknemers over het bedrijf en de manier waarop een aantal praktische zaken binnen het bedrijf geregeld zijn. De Werkgeverslijn land- en tuinbouw heeft model personeelshandboeken ontwikkeld voor de Open Teelten en Productiegerichte Dierhouderij. 

Wat staat er het personeelshandboek?

Het voordeel van het vastleggen in een overzichtelijk boekje/brochure of map is dat de nieuwe werknemer hiermee direct op de hoogte is van de huisregels en overige richtlijnen binnen het bedrijf. Dat kan van heel uitgebreid tot vrij beknopt. Het kunnen onderwerpen zijn zoals;

  • De historie en achtergrond van de onderneming;
  • Afspraken over arbeidsduur, pauzes en bedrijfstijd;
  • Salarisbetalingen en functioneringsgesprekken;
  • Ziekteprotocol en BHV;
  • Algemene huisregels;
  • En eventuele specifieke cao afspraken per sector over bijvoorbeeld toeslagen, verlof en vergoedingen.

Waarom zou je van het personeelshandboek gebruik maken?

Als werkgever kan je met dit model je werknemers op één plek informeren over bovenstaande onderwerpen. Zo weten zij wat hun rechten en plichten zijn en waar zij moeten zijn voor meer informatie.

Vooral voor nieuwe medewerkers is dit erg prettig. Na het inlezen in de reglementen, zijn ze over het algemeen, instaat om sneller zelfstandig te kunnen werken. Ook als werkgever is het handig, want je kunt je werknemer voor vragen en jouw huisregels eenvoudig verwijzen naar het model bedrijfsreglement als die hierin zijn opgenomen.

Het personeelshandboek is voor de Open Teelten en Productiegerichte Dierhouderij beschikbaar in zowel PDF- als Word-formaat.

Personeelshandboek

Het personeelsboek heeft als doel het informeren van (nieuwe) werknemers over het bedrijf en de manier waarop een aantal praktische zaken binnen het bedrijf geregeld zijn. Het voordeel van het vastleggen in een overzichtelijk boekje/brochure of map is dat de nieuwe werknemer hiermee direct op de hoogte is van de huisregels en overige richtlijnen binnen het bedrijf.

Het personeelshandboek is beschikbaar voor Open Teelten en Productiegerichte Dierhouderij en is beschikbaar in zowel PDF- als Word-formaat.

Personeelshandboek voor Open Teelten

Nederlands

Personeelshandboek voor Productiegerichte Dierhouderij

Nederlands

Abonnees hebben ook de mogelijkheid om de tool in een andere taal aan te vragen via ons contactformulier. Zijn er vragen, neem dan gerust contact op met de adviseurs van de Werkgeverslijn. Zij denken graag met je mee.

Succesvol je personeel behouden

Wil jij je als agrarisch werkgever meer inzetten op het boeien en binden van jouw werknemers? Lees op onze themapagina succesvol je personeel behouden waarom dit zo belangrijk is en maak gebruik van onze handige tools.

Gerelateerde berichten

Nieuwe mensen aantrekken in de agrarische sector is één ding, ze vasthouden is een tweede. Uit onderzoek blijkt dat het vervangen van één werknemer gemiddeld een bruto jaarsalaris kost. Het is dus zinvoller om te investeren in het behouden van je personeel.