Personeel werven? Agrarische werkgevers ontvangen bus met werkzoekenden

Voldoende goed personeel werven is voor veel werkgevers een uitdaging. En dat vraagt om nieuwe methoden. Werkgevers uit de agrarische sector en de levensmiddelenindustrie openden op 18 januari hun deuren voor werkzoekenden van het UWV en de gemeente. Zij kregen een kijkje achter de schermen van de bedrijven.

Laagdrempelig werving

“Tour de Agri en food is een mooi initiatief om werkzoekenden te enthousiasmeren over de mogelijkheden binnen ons bedrijf en de hele agrarische sector. Het is leuk om op een laagdrempelige manier in contact te kunnen komen met potentiële werknemers die nog niet bekend zijn met de sector. We kijken terug op een zeer geslaagde dag,” vertelt Klaas Limburg van IJsselgrow BV.

Scholing en ontwikkeling van werknemers

Als tussenstop, bezochten de werkzoekenden de Vakopleiding Food van het SVO in Zwolle. De werkzoekenden kregen informatie over de mogelijkheden voor eventuele bij- en omscholing. Ook kregen zij een rondleiding langs de faciliteiten die de school te bieden heeft.

Tour de Agri is ontstaan als opvolging van Tour de Food en Tour de Agri, een initiatief van Upgrade Jezelf – Regio Zwolle. De tour is tot stand gekomen door een samenwerking tussen Sectortafel Agri & Food, LTO Noord, Werkgeversservicepunt (WSP) Regio Zwolle en UWV.

Heb je vragen? Wil je als agrarische werkgever of werkzoekenden ook mee doen aan wellicht een volgende editie? Neem dan contact op met Robert Veenstra via r.veenstra@ltonoord.nl

Gerelateerde berichten

Werkzoekenden gaan op tour langs de land- en tuinbouw

Op een laagdrempelige manier konden werkzoekenden en medewerkers van gemeente en het UWV kennis maken met de werkmogelijkheden binnen de agrarische sector.