Enquêteresultaten Krapte op de arbeidsmarkt

Land werkzaamheden

Enkele weken geleden vroegen wij je deel te nemen aan een enquête om de problematiek rondom de beschikbaarheid van seizoenarbeiders te inventariseren. Jullie gaven massaal gehoor aan deze oproep, waarvoor veel dank.

Uit de enquête is gebleken dat er inderdaad een groot tekort aan arbeidskrachten in het aankomend oogstseizoen wordt verwacht. LTO Nederland is met dit signaal aan de slag gegaan.

Klik hier voor een overzicht van de enquêteresultaten.

In de enquête dragen jullie veel oplossingen voor het tekort voor. Zo zijn er werkgevers die werken met statushouders en asielzoekers. Maar er zijn werkgevers die zich ernstige zorgen maken over een tekort op hun bedrijf. Sommige werkgevers geven aan te overwegen minder te produceren.

Graag komen wij in contact met werkgevers die hun ervaringen willen delen. Ervaar jij krapte op de arbeidsmarkt? Hoe ga jij om met deze problematiek? Wil jij jouw verhaal delen met andere werkgevers? Mail dan jouw gegevens naar info@werkgeverslijn.nl inclusief vermelding van je naam en telefoonnummer en dan nemen wij contact met je op. Alvast bedankt!