Campagne loopbaanontwikkeling ‘Groeien in je werk’ gestart

Op maandag 3 april is de campagne loopbaanontwikkeling ‘Groeien in je werk’ gestart. Het doel van de campagne is het stimuleren van loopbaanontwikkeling in de sector Dierhouderij. Door ontwikkelingen zoals stijgende werkdruk, automatisering en het feit dat we langer moeten doorwerken, is het belangrijk dat werknemers gezond en gemotiveerd blijven. De persoonlijke en ook professionele ontwikkeling van werknemers is hierbij een essentieel onderdeel. De campagne is een initiatief van sociale partners CNV Vakmensen, COBK, FNV Agrarisch Groen, LLTB, LTO Nederland, LTO Noord, POV en ZLTO.       

Loopbaancheck
Centraal in de campagne staat de loopbaancheck. Met de loopbaancheck krijgen werknemers meer inzicht in hun kwaliteiten, vaardigheden en drijfveren. Samen met een loopbaancoach maak je een persoonlijk actieplan. Hiermee kunnen werknemers bijvoorbeeld meer uitdaging uit hun huidige functie halen of doorgroeien naar een andere functie binnen het bedrijf. Het stimuleren van loopbaanontwikkeling bij werknemers levert ook voordelen op voor werkgevers. Gezonde en gemotiveerde werknemers zijn namelijk productiever, hebben meer werkplezier en ervaren minder werkstress. De loopbaancheck is kosteloos voor werknemers in de sector Dierhouderij.

Fonds Colland Arbeidsmarkt
De campagne ‘Groeien in je werk’ is een initiatief van sociale partners en wordt mede mogelijk gemaakt door het fonds Colland Arbeidsmarkt. Dit is het opleidings- en ontwikkelingsfonds voor de sector Agrarisch en Groen. Het fonds draagt bij aan thema’s zoals duurzame inzetbaarheid, imago & instroom en veiligheid & gezondheid. Vanuit Colland Arbeidsmarkt wordt een veelheid aan projecten en activiteiten gefinancierd dat gericht is op het stimuleren van een gezonde en toekomstbestendige arbeidsmarkt in de agrarische en groene sectoren.

Meer informatie over ‘Groeien in je werk’ en de loopbaancheck is te vinden op:

https://www.collandarbeidsmarkt.nl/loopbaancheck-dierhouderij/