Cafetariaregeling

De cafetariaregeling biedt belastingvoordeel voor agrarische werkgevers en buitenlandse seizoenarbeiders. Vanaf 1 januari 2018 gelden vernieuwde afspraken tussen LTO Nederland en de Belastingdienst. Op deze pagina leest u hier meer over. Bij vragen kunt u contact opnemen met de Werkgeverslijn via 088-888 66 88 of info@werkgeverslijn.nl.

Wat is het verschil tussen inhouden en uitruilen? Wat gaat er veranderen in de cafetariaregeling per 1 januari 2018? Mogen bovenwettelijke vakantiedagen worden uitgeruild? Welke kosten die een werknemer maakt kun je uitruilen? In deze video geven adviseurs Diana Eleveld en Maartje Jager antwoord op deze vragen. De fragmenten komen uit de live webinar van 18 december 2017 over Wet Minimumloon en de cafetariaregeling. Meer veelgestelde vragen over de regeling vindt u  hier.

Gewijzigde cafetariaregeling

De cafetariaregeling biedt belastingvoordeel voor agrarische werkgevers en buitenlandse seizoenarbeiders. Dankzij de afspraken kunnen de meerkosten die seizoenarbeiders, die tijdelijk in Nederland verblijven, maken op een fiscaal gunstige manier worden uitgeruild. Dat pakt zowel voor werkgever als voor werknemer financieel gunstig uit. Met ingang van 2018 zijn de afspraken ingeperkt door de wijzigingen in de Wet Minimumloon en Vakantiebijslag.  Klik voor meer informatie over de cafetariaregeling.

Brochure cafetariaregeling 2018-2019

Voor meer informatie over de regeling en de wijze van toepassen is deze brochure verschenen. Hierin zijn ook geactualiseerde bedragen voor de kosten van levensonderhoud opgenomen. Verder leest u hoe cafetariaregeling werkt en wat u nu precies kunt uitruilen.

Rekenvoorbeelden

Wilt u graag weten hoeveel u kunt uitruilen? In onze nieuwe brochure staat een stappenplan om het zelf uit te rekenen. Ter ondersteuning vindt u enkele rekenvoorbeelden. Het uitruilen van kosten mag alleen als de kosten in de betreffende verloningsperiode zijn gemaakt. Kunt u wat hulp gebruiken? Neem contact op met de adviseurs van de Werkgeverslijn.

Veelgestelde vragen

Heeft u vragen over de cafetariaregeling? Bijvoorbeeld of de regeling jaarrond mag worden toegepast, welk loon mag worden uitgeruild of wat nu precies het voordeel is voor u als werkgever? We hebben de meest gestelde vragen voor u op een rij gezet. Lees ze hier.

Download hier de voorbeeldovereenkomst

Voor het mogen toepassen van de cafetariaregeling is het noodzakelijk om de afspraken schriftelijk vast te leggen in de arbeidsovereenkomst.  Gebruik hier voor het model addendum cafetariaregeling. Dit model is nu ook beschikbaar in het Engels, Pools, Roemeens en Bulgaars.