Bel: 088 888 66 88

Cafetariaregeling

De cafetariaregeling biedt belastingvoordeel voor agrarische werkgevers en buitenlandse seizoenarbeiders. Vanaf 1 januari 2018 gelden vernieuwde afspraken tussen LTO Nederland en de Belastingdienst. Op deze pagina leest u hier meer over. Bij vragen kunt u contact opnemen met de Werkgeverslijn via 088-888 66 88 of info@werkgeverslijn.nl.

Gewijzigde cafetariaregeling

De cafetariaregeling biedt belastingvoordeel voor agrarische werkgevers en buitenlandse seizoenarbeiders. Dankzij de afspraken kunnen de meerkosten die seizoenarbeiders, die tijdelijk in Nederland verblijven, maken op een fiscaal gunstige manier worden uitgeruild. Dat pakt zowel voor werkgever als voor werknemer financieel gunstig uit. Met ingang van 2018 zijn de afspraken ingeperkt door de wijzigingen in de Wet Minimumloon en Vakantiebijslag.  Klik voor meer informatie over de cafetariaregeling.

Brochure cafetariaregeling 2018-2019

Voor meer informatie over de regeling en de wijze van toepassen is deze brochure verschenen. Hierin zijn ook geactualiseerde bedragen voor de kosten van levensonderhoud opgenomen. Verder leest u hoe cafetariaregeling werkt en wat u nu precies kunt uitruilen.

Rekenvoorbeelden

Wilt u graag weten hoeveel u kunt uitruilen? In onze nieuwe brochure staat een stappenplan om het zelf uit te rekenen. Ter ondersteuning vindt u enkele rekenvoorbeelden. Kunt u wat hulp gebruiken? Neem contact op met de adviseurs van de Werkgeverslijn.

Veelgestelde vragen

Heeft u vragen over de cafetariaregeling? Bijvoorbeeld of de regeling jaarrond mag worden toegepast, welk loon mag worden uitgeruild of wat nu precies het voordeel is voor u als werkgever? We hebben de meest gestelde vragen voor u op een rij gezet. Lees ze hier.

Download hier een voorbeeldovereenkomst

Het gaat om de arbeidsovereenkomst bepaalde tijd met cafetariaregeling en de arbeidsovereenkomst piekarbeid met cafetariaregeling. De model overeenkomsten zijn ook in het Bulgaars, Engels, Pools en Roemeens beschikbaar. Je vindt ze hier. 

Model arbeidsovereenkomst bepaalde tijd met cafetariaregeling

Model arbeidsovereenkomst piekarbeid met cafetariaregeling