Agrarische werkgevers gezocht voor pilot leren en ontwikkelen

Wil jij aan de slag met leren en ontwikkelen bij je medewerkers maar weet je niet goed waar te beginnen? Dan zoeken we jou. Voor een pilot over leren en ontwikkelen in de agrarische sector zijn LTO Noord, Glastuinbouw Nederland, FNV en Wageningen University op zoek naar 10 pilotbedrijven. Deze bedrijven krijgen persoonlijke begeleiding en een maatwerkplan specifiek voor hun bedrijf, gericht op de ontwikkeling van hun medewerkers. De pilot start in april 2023. Doe je mee? Stuur een bericht naar Robert Veenstra: rveenstra@ltonoord.nl

Door medewerkers nieuwe kennis en vaardigheden bij te brengen, blijf je als bedrijf wendbaar en concurrerend. Voor medewerkers is het belangrijk zich te blijven ontwikkelen in hun vak om mee te gaan met de tijd en zo goed en langdurig inzetbaar te blijven op de arbeidsmarkt. Inzet op scholing van medewerkers is dus een win-win situatie, die zowel werkgever als werknemer veel oplevert.

Groene persona’s

Maar hoe stimuleer je je medewerkers om nieuwe dingen te leren en zo zichzelf en je bedrijf mee vooruit te helpen? En wat is dan voor een medewerker de beste manier? Uit dat onderzoek blijkt dat er op het gebied van leren en ontwikkelen grofweg vier type mensen in onze sector werken, elk met hun eigen kenmerken; de groene persona’s. Door in kaart te brengen tot welke persona’s je medewerkers behoren, kun je al snel zien wat voor hen de beste methode is, om zich verder te ontwikkelen.

Pilot

In de pilot worden agrarische bedrijven, leidinggevenden en medewerkers intensief begeleidt met het toepassen van de groene persona’s om zo kennis op te doen die daarna in de hele sector gebruikt kan worden. Voor deze pilot zoeken we 10 bedrijven die het gebruiken van persona’s in de praktijk willen uitproberen en verbeteren. Persoonlijke begeleiding en een maatwerkplan specifiek voor jouw bedrijf, zorgen dat jij de persona’s kan toepassen binnen je HR-beleid en stappen kan maken op het gebied van de ontwikkeling van je medewerkers. Het project gaat in april 2023 van start en heeft een looptijd van 3 jaar.

 Wat krijg je als je meedoet in deze eerste groep:

  • Persoonlijke begeleiding van iemand met kennis van jouw sector voor de toepassing van de persona’s in jouw bedrijf.
  • Een maatwerkplan met concrete aanbevelingen voor het optimaal aansluiten bij de leer- en ontwikkelbehoeftes van jouw medewerkers. Dit plan sluit aan bij de bedrijfscultuur en vooraf geformuleerde doelen van jou als ondernemer.
  • Feedback op jouw rol als het gaat om het faciliteren van leren en ontwikkelen van je medewerkers.
  • Een workshop voor HR en leidinggevenden en/of medewerkers (kartrekkers) binnen jouw organisatie over het werken met persona’s als kapstok voor het leren en ontwikkelen binnen jouw bedrijf.

Wat vragen we van jou en de medewerkers in deze periode van 3 jaar:

  • Ongeveer 15 uur van jou als ondernemer en 4 uur per medewerker voor het begeleidingstraject en het onderzoek samen

 Meer info en aanmelden

Doe je mee? Stuur een bericht naar Robert Veenstra: rveenstra@ltonoord.nl

Gerelateerde berichten

Duur 27:50

Stimuleer de leercultuur met Groene Persona’s

Hoewel iedereen anders is, vond Groenpact vier verschillende herkenbare groene werknemersprofielen die elk aanslaan op een andere leervorm en opleidingsaanbod: persona’s.