Zonder vakdocenten geen vakmensen!

Zonder vakdocenten geen vakmensen!
21 augustus 2020 Maartje Jager

Het kan u bijna niet ontgaan zijn, in veel sectoren is er een personeelstekort. Het vinden en binden van personeel blijft moeilijk. Dit geldt ook voor het (agrarisch) onderwijs.

In het agrarisch onderwijs zien we dat er een redelijk hoge uitstroom van docenten is, dit komt mede doordat er sprake is van vergrijzing . Daarnaast zien we een hele lage instroom van nieuwe docenten, met name van vakdocenten. Dit is een zorgwekkende ontwikkeling omdat we op deze manier een tekort krijgen aan vakdocenten die hun kennis willen en kunnen overdragen.

Als wij de komende jaren nog voldoende vakmensen in onze sectoren willen houden, dan moeten we hier met elkaar iets aan gaan doen. Het onderwijs heeft de sector nodig, maar de sector heeft ook zeker het onderwijs nodig. Er zijn veel scholen op zoek naar mensen die docent willen worden. Dit kan in sommige gevallen parttime, afhankelijk van de school.

Is het geven van les iets wat u aanspreekt, maar heeft u geen diploma’s? Neem dan alsnog contact op met een onderwijsinstelling bij u in de buurt. Wilt u graag een onderwijsbevoegdheid halen? Dan zijn er volop mogelijkheden die u hiermee kunnen helpen.

Kortom, het is erg belangrijk dat we elkaar helpen, want zonder vakdocenten zijn er in de toekomst misschien geen vakmensen meer. Het onderwijs kan uw hulp gebruiken, waarmee ude sector weer helpt aan goede vakmensen.

Neem voor meer informatie contact op met Talentboom via info@talentboom.nl of met de Werkgeverslijn via info@werkgeverslijn.nl.

Mariëlle Mulder
Scholingsconsulent Talentboom

0 Reacties

Laat een reactie achter