Werkgeverslijn publiceert nieuwe voorbeeldovereenkomsten

Werkgeverslijn publiceert nieuwe voorbeeldovereenkomsten
1 februari 2016 Mirthe Post

Laatste update: 20 december 2016, 19:36

Bent u bekend met de voorbeelddocumenten van de Werkgeverslijn? Neem eens een kijkje in onze kennisbank arbeid! Nieuw in dit rijtje zijn:

Studieovereenkomst: dit is een model overeenkomst die u kunt gebruiken als uw werknemer een cursus of opleiding gaat volgen waarvan u een deel van de kosten en/of tijd vergoedt.
Addendum: dit is een model wat u kunt gebruiken als u een aanpassing in de arbeidsovereenkomst wilt overeenkomen met uw werknemer. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwe functie of een wijziging van werkdagen.
BBL-overeenkomst: neemt u een BBL’er in dienst? Dan kunt u onze modelovereenkomst voor BBL’ers gebruiken. Dit is een arbeidsovereenkomst waar duidelijk in terugkomt dat het een BBL’er betreft. Voor BBL’ers kunnen soms andere regels gelden in het arbeidsrecht. Zo zijn BBL’ers uitgesloten van de ketenbepaling. Zorg er daarom voor dat duidelijk op papier staat dat de overeenkomst met een BBL’er is. Hier kunt u ons model voor gebruiken, waarmee een arbeidsovereenkomst wordt gesloten voor de duur van de opleiding. Als de Beroeps Praktijk Overeenkomst voortijdig door de leerling of door de school wordt beëindigd, eindigt ook de arbeidsovereenkomst.

De documenten kunt u in PDF downloaden vanaf de kennisbank arbeid. Agrarische werkgevers kunnen per mail een Word-document opvragen bij de Werkgeverslijn land- en tuinbouw via info@werkgeverslijn.nl.

Binnenkort verschijnen er meer nieuwe voorbeeldovereenkomsten en instrumenten van de Werkgeverslijn. Heeft u een suggestie voor een modelovereenkomst of een praktisch personeelsinstrument? Laat het ons weten via info@werkgeverslijn.nl!

0 Reacties

Laat een reactie achter