De werkgeversbijeenkomsten komen eraan!

De werkgeversbijeenkomsten komen eraan!
22 februari 2022 Diana Eleveld

Laatste update: 8 maart 2022, 19:56

Een goede gewoonte: aan de start van het nieuwe jaar bijgepraat worden over de actuele zaken rondom arbeid en werkgeverschap. Je bent van ons gewend dat we dat ieder jaar doen. Ook dit jaar willen we je graag informeren. En wel met een serie interessante online bijeenkomsten. 

Webinar maandag 7 maart, 16.00 uur – In gesprek met de politiek  (75 min.)

lto nederland logoOp maandag 7 maart van 16:00 tot 17:15 uur organiseert LTO Nederland een politiek gesprek met Anne-Marijke Podt (D66) en Chris Stoffer (SGP) over de actuele zaken rondom werkgeverschap. We bespreken de thema’s krapte op de arbeidsmarkt, kosten van arbeid, huisvesting en boeien & binden. Hierover gaat Eric Douma, portefeuillehouder Ondernemerschap & Onderwijs LTO Nederland, samen met de Kamerleden in gesprek. De vraag die centraal staat is: wat kunnen we als land- en tuinbouw van de politiek verwachten? Volg het gesprek live en stel je vragen aan de Kamerleden via de chat.

Online bijeenkomsten (45 min.) – Aan de slag in de praktijk 

In de dagen daarna gaan we met jou als werkgever verder aan de slag om deze onderwerpen uit te diepen. Dit doen we in een viertal online bijeenkomsten waarbij je zelf nog actiever mee kunt doen aan het gesprek en mondeling je vragen kunt stellen. Aan het eind van elke online werkgeversbijeenkomst heb je praktische tips en handvaten ontvangen waarmee je direct aan de slag kunt!  

Je kunt zelf beslissen aan welke bijeenkomsten je wilt meedoen. Sluit je bij alle bijeenkomsten aan? Of kies je alleen voor de onderwerpen die jou interesseren? 

 • Donderdag 10 maart, 19.30 uur – Krapte op de arbeidsmarkt (45 min)
  Welke doelgroepen kun je inzetten om je vacatures in te vullen? Hoe profileer je jezelf als werkgever? We bespreken concrete tips voor werving & selectie van medewerkers.
 • Donderdag 10 maart, 20.30 uur – Kosten van arbeid (45 min)
  Inzicht in loonkosten: wat zijn de actuele loonsomfactoren? Hoe kun je besparen op loonkosten en hoe maak je goede afspraken over tarieven met je uitzendbureau?
 • Dinsdag 15 maart, 19.30 uur – Huisvesting van internationale werknemers (45 min)
  Huisvesting als wervingsinstrument: hoe zorg je voor kwaliteit? Hoe ga je in gesprek met je gemeente over het realiseren van huisvesting? Laat je bijpraten over de huisvestingskeurmerken AKF en SNF en de plannen van de overheid.
 • Dinsdag 15 maart, 20.30 uur – Boeien en binden van werknemers (45 min)
  Leer meer over hoe je het gesprek aangaat met je werknemer en welke rol scholing en ontwikkeling heeft bij het boeien van medewerkers en hen binden aan je bedrijf.

Aanmelden  

Je kunt je momenteel alleen nog aanmelden voor de online werkgeversbijeenkomsten via onderstaande knop. Via de mail ontvang je een bevestiging van je aanmelding.  

0 Reacties

Laat een reactie achter