Website Opleiden Melkveehouderij gelanceerd

Website Opleiden Melkveehouderij gelanceerd
11 april 2018 Mirthe Post

Op www.opleidenmelkveehouderij.nl zijn vanaf deze week alle opleidingen, trainingen, studiegroepen en online cursussen te vinden binnen de melkveehouderij. Dit maakt het voor werknemers en werkgevers in de sector gemakkelijker om zich te blijven ontwikkelen. De initiatiefnemers zijn ZuivelNL en LTO vakgroep Melkveehouderij.

De website Opleiden Melkveehouderij bundelt het complete opleidingsaanbod in de melkveehouderij in één overzicht. Nieuwe opleidingen en cursussen kunnen doorlopend op de website worden aangemeld door aanbieders hiervan, zodat het aanbod actueel blijft. Ondernemers kunnen zoeken op onderwerp, aanbieder en regio. Ook biedt de site een overzicht van actuele thema’s en een overzicht van innovatieve projecten waar melkveehouders aan deel kunnen nemen.

Elsbeth Veltink, werkzaam bij Projecten LTO Noord, is als verbinder actief voor Leven Lang Leren Melkveehouderij. Voor het ontwikkelen van de site sprak zij het afgelopen jaar met melkveehouders door het hele land en met verschillende kennisinstellingen. “Uit de gesprekken bleek dat melkveehouders geen goed zicht hebben op wat er in hun omgeving aangeboden wordt. Het doel van de website is daarom om het aanbod aan opleidingen en studiegroepen inzichtelijk te maken, zodat melkveehouders met een kennisvraag gemakkelijk terechtkunnen. Dit schept ook kansen om kennis en ervaringen met elkaar te kunnen delen”, aldus Veltink.

Ook Wilco Brouwer de Koning (LTO vakgroep Melkveehouderij) onderschrijft het belang van dit initiatief: “Goed opgeleide werkenden zijn belangrijk voor de sector omdat de markt, innovaties en de maatschappij zich op hoog tempo ontwikkelen. De nieuwe website draagt daaraan bij door het kennisaanbod inzichtelijk te maken.”

Bekijk ook deze korte animatiefilm om kennis te maken met de mogelijkheden van de website.

0 Reacties

Laat een reactie achter