Webinars Coronavirus

Laatste update: 26 mei 2020, 16:08

Uitzending gemist?

De Werkgeverslijn land- en tuinbouw organiseert wekelijks een webinar over de impact van de coronamaatregelen voor werkgevers in de agrarische sector. Tijdens het webinar kunt u vanuit huis meekijken en uw vragen stellen. Op deze pagina kunt u eerdere uitzendingen terugkijken.

# 9

Uitzending 26 mei 2020 | In dit webinar geeft Diana Eleveld een toelichting op de wijzigingen in de NOW 1.0 en de hoofdlijnen van de NOW 2.0. Peter Baltus gaat in op de toepassing van de 1,5 meter regel en geeft een update over de thuisquarantaine in Polen en de acties vanuit de Taskforce Arbeid.

# 8

Uitzending 13 mei 2020 | In dit webinar geeft Albert Wassink van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) een toelichting op de tegemoetkomingsregeling ‘Regeling tegemoetkoming land- en tuinbouwondernemers COVID-19’. Peter Baltus gaat in op ziektepreventie op de werkvloer en in huisvesting, de actuele grenssituaties en geeft informatie over het tweede steunpakket dat door de overheid is aangekondigd.

# 7

Uitzending 29 april 2020 | In dit webinar geeft Albert van der Burg (Stigas) een toelichting op het coronaprotocol van de land- en tuinbouw sector. Daarnaast geeft Peter Baltus inzicht in de laatste actualiteiten rondom o.a. de LNV steunmaatregelen, het maken van minuren en het inwerken van nieuwe groepen werknemers.

# 6

Uitzending 22 april 2020 | In dit webinar geeft Peter Baltus de laatste informatie over de NOW-regeling en het agrarisch noodfonds, de actuele grenssituaties en het omgaan met feestdagen gedurende de coronacrisis. Ook is er aandacht voor vraag en aanbod van personeel en de 1,5 meter maatregel en de toepassing daarvan in de praktijk.

# 5

Uitzending 15 april 2020 | In dit webinar geeft Peter Baltus een toelichting op het omgaan met verlof gedurende de coronacrisis en de periode daarna, evenals een toelichting op de actualiteiten van dit moment. Anneke Postma geeft praktische tips en adviezen hoe je met de medewerkers communiceert in deze crisistijd en legt uit wat het belang is van goede communicatie.

# 4

Uitzending 8 april 2020 | In dit webinar geeft Peter Baltus onder meer een update over de acties vanuit de Taskforce Arbeid, de laatste stand van zaken met betrekking tot de grenzen en hoe momenteel wordt omgegaan met het afsluiten van een verzuimverzekering of arbocontract. Daarnaast geeft Maartje Jager, adviseur bij de Werkgeverslijn, een update over de NOW-regeling en hoe werkgever en werknemer kunnen omgaan met verlof gedurende deze coronacrisis.

# 3


Uitzending 1 april 2020 | In dit webinar geeft Diana Eleveld, adviseur bij de Werkgeverslijn, een toelichting op de NOW-regeling. Daarnaast geeft Peter Baltus een update over de acties vanuit de Taskforce Arbeid, de laatste stand van zaken met betrekking tot de grenzen en hoe in de praktijk kan worden omgegaan met de 1,5 meter afstand tussen werknemers.

# 2


Uitzending 25 maart 2020 | Peter Baltus en Liesbeth van der Vegt geven een update over het laatste nieuws vanuit de sector, zicht op de betekenis van de maatregelen van de overheid en over de acties vanuit de Taskforce Arbeid. Daarnaast geeft een expert van Stigas concrete tips over hoe u uw werknemers gezond houdt in uw bedrijf en eventuele huisvestingslocaties.

# 1

Uitzending 18 maart 2020 | Peter Baltus en Liesbeth van der Vegt gingen in op de impact van de coronamaatregelen voor werkgevers in de agrarische sector.