Webinars coronavirus

Laatste update: 10 januari 2022, 11:50

Eerdere ‘corona webinars’ terugkijken

De Werkgeverslijn land- en tuinbouw organiseert regelmatig een webinar over de impact van de coronamaatregelen voor werkgevers in de agrarische sector. Tijdens het webinar kun je vanuit huis meekijken en je vragen stellen. Op deze pagina kun je eerdere uitzendingen terugkijken.

#18

Uitzending 23 december 2021 |  Tijdens dit webinar gaat Diana Eleveld met Steve Fok (LTO Nederland) in op de vragen die opgeroepen worden door de nieuwe lockdown en spraken we met de GGD over het vaccineren van internationale werknemers.

#17

Uitzending 7 oktober 2021 | De coronamaatregelen zijn inmiddels versoepeld, veel werknemers zijn gevaccineerd en de coronapas is geïntroduceerd in Nederland. Maar corona levert nog steeds veel vragen op in de praktijk en juist deze praktijksituaties willen we bespreken in dit webinar samen met Albert van der Burg (Stigas) en Steve Fok (LTO Nederland).

#16

Uitzending 8 april 2021 | Tijdens dit webinar gaat Diana Eleveld in gesprek met Peter Baltus (projectleider bij LTO Noord) over de gevolgen van verplichte quarantaine en de actuele grenssituaties. Yvonne van de Ven (LTO Arbeidskracht) vertelt over het belang van een zorgverzekering voor internationale werknemers.

#15

Uitzending 23 februari 2021 | Tijdens dit webinar gaat Diana Eleveld in gesprek met Marilous Chaillet (medisch adviseur bij Stigas) met antwoorden op de meest gestelde vragen van agrarische werkgevers rondom de corona vaccinatie en Peter Baltus (projectleider bij LTO Noord) over de laatste actualiteiten rondom corona.

#14

Uitzending 26 januari 2021 | Tijdens dit webinar gaat Diana Eleveld in gesprek met Peter Baltus (LTO Noord) over de nieuwste coronamaatregelen. Alles omtrent de avondklok, werkgeversverklaring en het steunpakket wordt verder toegelicht.

#13

Uitzending 10 november 2020 | Tijdens dit webinar gaat Diana Eleveld in gesprek met Mathilde Kockelkoren (UWV) en Peter Baltus (LTO Noord) over cultuurverschillen op de werkvloer en de invloed op communicatie. Daarnaast komt aan de orde quarantaine, de coronawet en het inzetten van commerciële corona testen.

#12

Uitzending 12 oktober 2020 | Tijdens dit webinar gaat Diana Eleveld in gesprek met Peter Loef (Glastuinbouw Nederland) en Peter Baltus (LTO Noord) over loondoorbetaling bij quarantaine, wat te doen bij een coronabesmetting van een werknemer en hoe het staat met de instroom van internationale werknemers.

#11

Uitzending 19 augustus 2020 | Tijdens dit webinar ging Maartje Jager in gesprek met Martijn Donker (NFO) en Peter Baltus (LTO Noord) over de instroom van nieuwe arbeidsmigranten in de oogstperiode. De actuele situatie rondom corona komt aan bod, en praktische tips voor werkgevers.

Livedebat over agrarische seizoenarbeiders, gemeenten en corona

Uitzending 25 juni 2020 | LTO Nederland en de aangesloten vaktechnische en regionale organisaties Nederland, organiseerden samen met de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) een interessant live en interactief online debat over de positie van internationale, agrarische werknemers in coronatijd.

# 10

Uitzending 16 juni 2020 | In dit webinar geeft Albert van der Burg een toelichting op de uitvoering van de RIE en hoe corona daarbij een rol speelt. Peter Baltus vertelt hoe je om kunt gaan met de vakantieplannen van jouw werknemers, de eerste aanbevelingen van het aanjaagteam arbeidsmigranten en de overige actualiteiten.

# 9

Uitzending 26 mei 2020 | In dit webinar geeft Diana Eleveld een toelichting op de wijzigingen in de NOW 1.0 en de hoofdlijnen van de NOW 2.0. Peter Baltus gaat in op de toepassing van de 1,5 meter regel en geeft een update over de thuisquarantaine in Polen en de acties vanuit de Taskforce Arbeid.

# 8

Uitzending 13 mei 2020 | In dit webinar geeft Albert Wassink van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) een toelichting op de tegemoetkomingsregeling ‘Regeling tegemoetkoming land- en tuinbouwondernemers COVID-19’. Peter Baltus gaat in op ziektepreventie op de werkvloer en in huisvesting, de actuele grenssituaties en geeft informatie over het tweede steunpakket dat door de overheid is aangekondigd.

# 7

Uitzending 29 april 2020 | In dit webinar geeft Albert van der Burg (Stigas) een toelichting op het coronaprotocol van de land- en tuinbouw sector. Daarnaast geeft Peter Baltus inzicht in de laatste actualiteiten rondom o.a. de LNV steunmaatregelen, het maken van minuren en het inwerken van nieuwe groepen werknemers.

# 6

Uitzending 22 april 2020 | In dit webinar geeft Peter Baltus de laatste informatie over de NOW-regeling en het agrarisch noodfonds, de actuele grenssituaties en het omgaan met feestdagen gedurende de coronacrisis. Ook is er aandacht voor vraag en aanbod van personeel en de 1,5 meter maatregel en de toepassing daarvan in de praktijk.

# 5

Uitzending 15 april 2020 | In dit webinar geeft Peter Baltus een toelichting op het omgaan met verlof gedurende de coronacrisis en de periode daarna, evenals een toelichting op de actualiteiten van dit moment. Anneke Postma geeft praktische tips en adviezen hoe je met de medewerkers communiceert in deze crisistijd en legt uit wat het belang is van goede communicatie.

# 4

Uitzending 8 april 2020 | In dit webinar geeft Peter Baltus onder meer een update over de acties vanuit de Taskforce Arbeid, de laatste stand van zaken met betrekking tot de grenzen en hoe momenteel wordt omgegaan met het afsluiten van een verzuimverzekering of arbocontract. Daarnaast geeft Maartje Jager, adviseur bij de Werkgeverslijn, een update over de NOW-regeling en hoe werkgever en werknemer kunnen omgaan met verlof gedurende deze coronacrisis.

# 3


Uitzending 1 april 2020 | In dit webinar geeft Diana Eleveld, adviseur bij de Werkgeverslijn, een toelichting op de NOW-regeling. Daarnaast geeft Peter Baltus een update over de acties vanuit de Taskforce Arbeid, de laatste stand van zaken met betrekking tot de grenzen en hoe in de praktijk kan worden omgegaan met de 1,5 meter afstand tussen werknemers.

# 2


Uitzending 25 maart 2020 | Peter Baltus en Liesbeth van der Vegt geven een update over het laatste nieuws vanuit de sector, zicht op de betekenis van de maatregelen van de overheid en over de acties vanuit de Taskforce Arbeid. Daarnaast geeft een expert van Stigas concrete tips over hoe jij je werknemers gezond houdt in het bedrijf en eventuele huisvestingslocaties.

# 1

Uitzending 18 maart 2020 | Peter Baltus en Liesbeth van der Vegt gingen in op de impact van de coronamaatregelen voor werkgevers in de agrarische sector.