Meld je aan voor de webinar ‘A1 verloning’ op 21 februari

Meld je aan voor de webinar ‘A1 verloning’ op 21 februari
8 februari 2022 Marten van Lenthe

Laatste update: 22 februari 2022, 09:18

Regelmatig worden ondernemers benaderd over het gebruik van de A1-constructie. Hiermee kunnen zij mensen uit andere landen (buiten de EU) hier aan het werk krijgen. Het is logisch om naar andere opties te kijken. Gezien het feit dat telers en uitzendbureaus ervaren dat de beschikbaarheid van internationale werknemers in zijn algemeenheid en in het bijzonder vanuit Polen afneemt. Maar kunnen er wel mensen van buiten de EU in Nederland werken? En welke rol speelt de A1-constructie daarbij? Het klinkt verleidelijk, maar is dat ook zo?

De A1-verklaring wordt in veel kringen gezien als ongewenst, die gekoppeld is aan ‘constructies’ waar je niet mee te maken wilt krijgen. Ook de ABU is kritisch over het gebruik van de A1-systematiek. Andere partijen geven aan dat wanneer je de regeling goed toepast, er niets mis mee is. Twee geluiden die vragen om een toelichting.

Om helderheid te verschaffen organiseert de Werkgeverslijn land- en tuinbouw, op initiatief van Glastuinbouw Nederland en LTO Nederland, een webinar over dit thema. Het live webinar zal plaatsvinden op maandag 21 februari 2022 om 12:00 uur en duurt ongeveer 60 minuten.

Tijdens het webinar gaat Diana Eleveld (adviseur Werkgeverslijn land- en tuinbouw) in gesprek met:

  • Peter Loef (Glastuinbouw Nederland). Hij vertelt ons over de aanleiding en achtergrond van dit webinar.
  • De Sociale Verzekeringsbank zal ingaan op de feitelijkheden rondom de A1-verloning.
  • Leon Bruijnen (Nederlandse Arbeidsinspectie) deelt de ervaringen van de Arbeidsinspectie en vertelt waar ondernemers op moeten letten bij het werken met A1-verloning.

Aanmelden voor het webinar

Ben jij werkgever in de land- en tuinbouw? Of heb je een cao-abonnement bij de Werkgeverslijn? Dan kun je dit webinar gratis bijwonen. Het webinar live volgen heeft als voordeel dat je tijdens het webinar vragen kunt stellen. Na afloop van het webinar ontvang je automatisch de link waarmee het webinar kan worden teruggekeken. Ook als je niet in de gelegenheid bent om het webinar live te volgen kun je je aanmelden, je ontvangt dan ook na afloop automatisch de terugkijklink.

0 Reacties

Laat een reactie achter