Wachttijden lopen op; maak tijdig afspraak voor BSN

Wachttijden lopen op; maak tijdig afspraak voor BSN
5 juli 2017 Diana Eleveld
Peren oogsten

Inmiddels bereiken ons de eerste signalen dat de wachttijd voor het verkrijgen van een BSN-nummer oplopen. Zeker nu de vakantieperiode aanbreekt is de bezetting op de gemeentelijke kantoren beperkt. Wilt u gebruik maken van de regeling piekarbeid dan heeft u voor het aanmelden van piekarbeiders bij BPL het BSN-nummer nodig. Heeft de piekarbeider nog geen BSN-nummer dan moet hij dat zelf (in persoon) aanvragen. Arbeidsmigranten die korter dan 4 maanden in Nederland komen wonen dienen een BSN aan te vragen bij een RNI inschrijfvoorziening. Lees hier meer informatie over het inschrijven in Nederland.

Uiterlijk 5e werkdag aanmelden bij BPL
Belangrijk is dat u de piekarbeider uiterlijk op de 5e werkdag meldt bij BPL. Indien u de piekarbeider niet binnen vijf werkdagen aanmeldt bij BPL voldoet u niet aan de voorwaarden van de regeling piekarbeid en kunt u geen gebruik maken van de vrijstelling voor pensioenfonds BPL en het Colland sectorfonds.

Maak op tijd een afspraak
Wij adviseren om vooraf een afspraak te maken bij de desbetreffende inschrijfvoorziening zodat de piekarbeider tijdig een BSN-nummer ontvangt. In de brochure van de Rijksoverheid vindt u ook de contactgegevens van de 19 RNI inschrijfvoorzieningen in Nederland. Mocht de voorkeurslocatie een wachttijd hebben dan kan de werknemer uitwijken naar een andere locatie.

Wachttijd en daardoor niet op tijd een BSN-nummer?
Indien er een wachttijd is in uw regio dan adviseren wij het volgende:

1)    Benader een ander kantoor of u daar sneller terecht kunt;
2)    Vraag het RNI-kantoor om een schriftelijke (e-mail) bevestiging van de afspraak;
3)    Indien het niet lukt om binnen een periode van 5 werkdagen na aanvang van de werkzaamheden een BSN-nummer te krijgen, dan meldt u dit met een schriftelijke bevestiging van de afspraak van het RNI-kantoor bij de Werkgeversdesk van BPL.
4)    Informeer ook de Werkgeverslijn (info@werkgeverslijn.nl) over eventuele wachttijden en bij welk kantoor.

Meer informatie over de regeling piekarbeid
Bekijk de vraag en antwoord rubriek over de regeling piekarbeid of download de voorbeeld arbeidsovereenkomsten piekarbeid.

0 Reacties

Laat een reactie achter