Voorbeeld overeenkomst deelname seniorenregeling Glastuinbouw

Voorbeeld overeenkomst deelname seniorenregeling Glastuinbouw
11 mei 2016 Mirthe Post

Laatste update: 14 oktober 2020, 15:07

De Werkgeverslijn heeft een voorbeeld overeenkomst opgesteld die werkgever en werknemer kunnen inzetten wanneer zij gebruik gaan maken van de seniorenregeling glastuinbouw. Het voorbeeld addendum is gratis te downloaden.

Een addendum is een wijziging van de arbeidsovereenkomst. Op basis van de seniorenregeling is het namelijk een vereiste om de arbeidsovereenkomst te wijzigen en deelname aan de regeling schriftelijk vast te leggen. In het verstrekkingenreglement van de seniorenregeling is vastgelegd wat er moet worden overeengekomen. Al deze vereisten zijn meegenomen in het voorbeeld addendum.

Het voorbeeld addendum is tot stand gekomen met medewerking van de werkgeversorganisaties (LTO Glaskracht Nederland en Plantum) en vakbonden (FNV Bondgenoten en CNV Vakmensen) die betrokken zijn bij de cao Glastuinbouw.

De seniorenregeling glastuinbouw houdt in dat werknemers van 62 jaar of ouder (die vijf jaar achter elkaar ten minste 26 weken per jaar in de glastuinbouw hebben gewerkt) met behoud van 90% van hun brutojaarsalaris 20% minder kunnen gaan werken. Over deze 90% salaris bouwt de werknemer ook pensioen op.

Meer informatie over de seniorenregeling leest u in onze uitgebreide vraag & antwoord rubriek.

0 Reacties

Laat een reactie achter