Video: Loonkosten in de agrarische sector

Video: Loonkosten in de agrarische sector
12 januari 2018 Carola Breukelman

Laatste update: 26 juli 2019, 17:26

Hoe weet ik als werkgever wat de loonkosten van mijn medewerker zijn? Wat is het verschil in kosten als ik hem  zelf in dienst neem of inhuur via een payroll- of uitzendbureau? In dit animatiefilmpje krijgt u antwoord op deze vragen.

Als werkgever spreek je met de medewerker een brutoloon af. Hierboven op komen echter nog een aantal extra kosten voor de werkgever. Denk daarbij aan verschillende premies en vakantiedagen. Alle kosten samen zijn de totale loonkosten per gewerkt uur.

Loonsomfactor

Om de hoogte van de totale loonkosten uit te rekenen, vermenigvuldig je het bruto uurloon met de loonsomfactor. Deze loonsomfactor is per contracttype verschillend. Dat komt door het al dan niet afdragen van premies. Door te rekenen met de loonsomfactor,  kunt u een goede vergelijking maken tussen de verschillende contractvormen en bepalen wat goed bij uw bedrijf past.

Bekijk de video om te zien wat de loonkosten zijn van een piekarbeider (scholier), piekarbeider (overig), seizoenarbeider, werknemer met contract korter dan een jaar, werknemer contract langer dan een jaar, AOW gerechtigde werknemers, uitzendkracht en payrollmedewerker.

0 Reacties

Laat een reactie achter