Verbeter(de) aanmeldprocedure PAWW voor nieuwe werkgevers

Verbeter(de) aanmeldprocedure PAWW voor nieuwe werkgevers
3 augustus 2020 Diana Eleveld

De Werkgeverslijn land- en tuinbouw heeft de afgelopen weken veel vragen gekregen over de aanmelding van bedrijven en de mutatie van gegevens bij de Stichting PAWW (SPAWW). Bedrijven zouden een welkombrief met inlogcode ontvangen van de sector waar zij toe behoren. Dit is onjuist. Inmiddels heeft de SPAWW de procedure voor het aanmelden van bedrijven en het doorgeven van mutaties aangepast.

Nieuwe procedure aanmelding

Een nieuwe werkgever ontvangt automatisch van de SPAWW per post een uitnodiging voor deelname. Daar kan echter enige tijd overheen gaan aangezien hierbij gebruik wordt gemaakt van de gegevens die periodiek door pensioenfonds BPL worden aangeleverd aan de SPAWW.

Indien u niet zo lang wilt wachten kunt zich u als agrarisch bedrijf ook zelf registreren bij de SPAWW of dit laten verzorgen door een accountant of salarisadministrateur. De SPAWW controleert vervolgens of het bedrijf onder de verzamel cao van de PAWW valt. Indien dit het geval is ontvangt u een brief met aanmeldcode van de SPAWW.

Doorgeven mutaties

Voor het doorgeven van mutaties kunt u gebruik maken van het portaal van de SPAWW. Indien dit niet lukt is er een contactformulier beschikbaar of kunt u contact opnemen met de helpdesk van SPAWW. Zie voor meer informatie de website van SPAWW.

Oproep: meld uw knelpunten

Op basis van veel signalen hebben LTO Nederland en de Werkgeverslijn land- en tuinbouw in het najaar van 2019 bij de SPAWW afgedwongen dat zij een telefonische helpdesk voor ondernemers openen. Daarnaast draagt de Werkgeverslijn oplossingen voor aan de SPAWW ter verbetering van het administratieve proces. Het is de verantwoordelijkheid van SPAWW om deze aanpassingen te verwerken.

De Werkgeverslijn land- en tuinbouw krijgt nog steeds veel vragen en opmerkingen over de SPAWW. Ten behoeve van een gesprek met de SPAWW, komende september, willen wij u graag nogmaals vragen om door middel van onderstaand formulier actuele problemen of knelpunten aan ons door te geven. Uw opmerkingen worden anoniem gebundeld samen met de knelpunten die u mogelijk in maart al aan ons heeft doorgegeven (tijdens een eerste inventarisatieronde). Alvast veel dank voor uw feedback.

Meer informatie over de PAWW regeling leest u op www.werkgeverslijn.nl/paww.

0 Reacties

Laat een reactie achter