Uitnodiging webinar ‘Werken met mensen met een arbeidsbeperking in de praktijk’

Uitnodiging webinar ‘Werken met mensen met een arbeidsbeperking in de praktijk’
1 november 2017 Mirthe Post
100000 banen webinar

Wilt u als ondernemer een kans geven aan mensen met een arbeidsbeperking? Bent u zoekende hoe u dat kunt organiseren? Wat kan het uw organisatie opleveren?  Deze vragen beantwoorden we in een gratis webinar (live online bijeenkomst) op vrijdag 17 november 10.00 uur (tot maximaal 10.45 uur). Het webinar wordt georganiseerd door Op naar de 100.000 banen en Agro Werkt Onbeperkt voor alle werkgevers in Nederland.

Diverse regelingen maken het mogelijk om een goede arbeidskracht met een beperking (relatief goedkoop) voor specifieke werkzaamheden in te zetten. Kwaliteiten van andere werknemers kunnen daardoor effectiever benut worden. Werkgevers die ervaring hebben met werken met mensen met een arbeidsbeperking noemen daarnaast een verbeterde werksfeer en maatschappelijke bijdrage als voordelen. Kortom: genoeg redenen om te verkennen of het ook voor u een goed idee is om te werken met werknemers met een arbeidsbeperking!

Praktijkervaringen van werkgevers
Twee ondernemers, Jacco Vonhof van Novon (schoonmaakbedrijf) en Geeske Holtrop van Boerderijrecreatie (melkveehouderij met recreatietak) vertellen tijdens dit webinar over hun eigen ervaringen. Wat levert het hun organisatie op om te werken met mensen met een arbeidsbeperking?

  • Jacco Vonhof, eigenaar van schoonmaakbedrijf Novon en voorzitter van VNO-NCW Midden, werkt al jaren met medewerkers met een arbeidsbeperking. “Ik merk dat mijn hele bedrijf er beter van wordt. Ziekteverzuim bijvoorbeeld. Onze medewerkers denken wel drie keer na voor ze zich ziek melden met een beetje zere knie als ze zien dat hun spastische collega iedere dag op zijn handfiets naar zijn werk komt.”
  • Geeske Holtrop runt samen met haar man en zoon melkveebedrijf Holtrop en boerderijrecreatie.nl. Een familiebedrijf waarin werknemers met een arbeidsbeperking een plek innemen. “Wij geven mensen graag een volwaardige plaats in de maatschappij binnen de mogelijkheden die iemand heeft.”

Wat is een webinar?
Een webinar is een online seminar waarin u een live presentatie in beeld en geluid kunt volgen. Via de chatfunctie kunt u vragen stellen, die zoveel mogelijk nog tijdens het webinar worden beantwoord. Na afloop van het webinar kunt u de hele uitzending via Youtube terugkijken. Wilt u daarna verder doorpraten, dan kunt u ook een vrijblijvend gesprek met een van de aanjagers van Op naar de 100.000 banen aanvragen.

Hoe werkt het?
U kunt zich aanmelden via dit aanmeldformulier. Een paar dagen voor aanvang van de webinar krijgt u een mail met de link en verdere instructies. U heeft alleen een computer of laptop nodig met geluid en een goede internetverbinding met voldoende snelheid. Deelname aan het webinar is gratis voor alle werkgevers.

 

0 Reacties

Laat een reactie achter