Uitnodiging webinar: LTO lanceert nieuw keurmerk voor huisvesting van arbeidsmigranten

Uitnodiging webinar: LTO lanceert nieuw keurmerk voor huisvesting van arbeidsmigranten
15 februari 2019 Maartje Jager

Update: deze webinar is vol en aanmelding is niet meer mogelijk. Bent u werkgever in de land- en tuinbouw en wilt u de webinar terugkijken? Stuur dan een mail naar info@werkgeverslijn.nl.

Werkt u met arbeidsmigranten en biedt u hen huisvesting aan? Zorg dan dat uw kennis weer helemaal up to date is, en meld u nu aan voor deze webinar!

Met de komst van de Wet Aanpak Schijnconstructies is het niet meer toegestaan om de kosten voor huisvesting in te houden op het wettelijk minimumloon, tenzij de huisvesting aan een aantal strikte voorwaarden voldoet. Eén van die voorwaarden is dat de huisvesting gecertificeerd is via een geaccrediteerd systeem. De eisen aan die huisvesting moeten werkgevers en werknemers samen afspreken in de cao.

In de agrarische cao’s zijn die huisvestingsnormen opgenomen. LTO heeft samen met de werknemersorganisaties in de afgelopen periode op basis van die normen een certificeringssysteem ontwikkeld: het Agrarisch Keurmerk Flexwonen.

Tijdens het webinar praten we u helemaal bij over deze ontwikkeling. Maartje Jager (Werkgeverslijn land- en tuinbouw) gaat in gesprek met Peter Baltus (paritair projectleider agrarisch keurmerk flexwonen). Ook schuift Wietze Middag (Control Union Certifications) aan, hij is werkzaam bij één van de certificerende instellingen die de audits en certificering van het nieuwe keurmerk op de bedrijven gaat verzorgen.

Het webinar vindt plaats op:

Datum:                Maandag 11 maart 2019

Tijdstip:               14.00 – 14.45 uur

Tijdens het webinar is er ook de mogelijkheid om uw vragen te stellen middels een chatfunctie. Bent u niet in de gelegenheid om het webinar live te volgen? Geef dit aan op het aanmeldformulier, u ontvangt dan de link waarmee u het webinar terug kunt kijken.

Het webinar is gratis en bedoeld voor werkgevers in de land- en tuinbouw. Ook intermediairs met een cao-abonnement zijn welkom om het webinar te volgen. Webinars van de Werkgeverslijn worden mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van Colland Arbeidsmarkt.

0 Reacties

Laat een reactie achter