BBL offensief: SBB trekt het land in voor leerbanen

BBL offensief: SBB trekt het land in voor leerbanen
21 juni 2017 Diana Eleveld

Het aantal vacatures in Nederland groeit hard. In veel sectoren zijn bedrijven op zoek naar meer vakmensen, zo ook de agrarische sector. Om leerbanen aan de man te brengen startte de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) een landelijke mediacampagne op radio en sociale media. Iedereen die belangstelling heeft voor leren in de praktijk wordt opgeroepen om een leerbaan te vinden via Stagemarkt.nl. Scholen en bedrijven slagen er goed in om studenten bij passende leerbedrijven te matchen, maar door het grote aanbod doen we nog een extra inspanning om ook de leerbanen die nu nog openstaan te vervullen.

Aantrekkende economie

In de afgelopen crisisjaren heeft de beroepsbegeleidende leerweg (BBL) flink moeten inboeten. Van 167.000 leerbanen in 2009 waren er in 2015 nog maar 96.000 over. Door de aantrekkende economie stijgt het aantal leerbanen nu weer. Daardoor staan er nu 25.000 leerbanen open.

Vakmensen vroeg in huis halen

Leren in de praktijk wint dus weer aan populariteit. Dat is niet vreemd. Het kost immers tijd om échte vakmensen op te leiden. Door die vroeg in huis te halen, hebben bedrijven invloed op wát ze leren en kunnen ze meteen in de praktijk worden ingezet.

Bron: Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB)

0 Reacties

Laat een reactie achter