Regeling werktijdverkorting open voor bedrijven die getroffen zijn door noodweer

Regeling werktijdverkorting open voor bedrijven die getroffen zijn door noodweer
29 juni 2016 Mirthe Post

Laatste update: 20 december 2016, 20:04

Bent u vorige week getroffen door het noodweer? En heeft u personeel in dienst die u de komende 2 tot 24 weken niet kunt inzetten als gevolg van het noodweer? LTO Nederland heeft voor de getroffen ondernemers geregeld dat zij werktijdverkorting voor hun werknemers kunnen aanvragen bij het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Op 1 juli heeft het ministerie bevestigd dat de werktijdverkorting is opengesteld voor Land- en Tuinbouwbedrijven in Brabant en Limburg die direct zijn getroffen door het noodweer.

Wanneer uw bedrijf is getroffen door de gevolgen van de hagelschade en/of waterschade en u daardoor minder werk heeft, kunt u werktijdverkorting voor uw werknemers aanvragen. Klik hier voor meer informatie over deze regeling. Bedrijven wordt geadviseerd om zo snel mogelijk een aanvraag in te dienen. Het Ministerie van SZW verleent namelijk geen vergunning voor werktijdverkorting met terugwerkende kracht.

LTO Nederland overlegt met het Ministerie van SZW dat aanvragen voor werktijdverkorting met voorrang worden getoetst. Zorg ervoor dat alle benodigde formulieren juist zijn ingevuld en voorzien van benodigde bijlagen en onderbouwing. Meer informatie over werktijdverkorting en het aanvraagformulier kunt u vinden op de website van het Ministerie van SZW.

Heeft u hierover vragen? Neem gerust contact met ons op via 088 – 888 66 88 of via info@werkgeverslijn.nl.

Bron: ZLTO, Handreiking inzet personeel bij hagel en waterschade

0 Reacties

Laat een reactie achter