Promotiefilms ‘Werken in de melkveehouderij’ en ‘Werken in de pluimveehouderij’ online

Promotiefilms ‘Werken in de melkveehouderij’ en ‘Werken in de pluimveehouderij’ online
3 februari 2020 Maartje Jager

De melkveehouderij en pluimveehouderij zijn moderne en innovatieve sectors en op zoek naar nieuwe werknemers. Wat maakt het werken in de melkveehouderij en pluimveehouderij zo mooi? Om een breed publiek kennis te laten maken met de veelzijdigheid van werken in deze sector zijn promotiefilms ontwikkeld: ‘Werken in de melkveehouderij’ (2:45 min.) en ‘Werken in de pluimveehouderij’ (2:35 min.). De eerstgenoemde film is mogelijk gemaakt door Colland Arbeidsmarkt en gerealiseerd samen met LTO Nederland, ZuivelNL en Opleiden Melkveehouderij. De laatstgenoemde film is mogelijk gemaakt door Colland Arbeidsmarkt en gerealiseerd samen met LTO Nederland, NOP, Avined en de Nederlandse Vakbond Pluimveehouders.

Promotiefilms
In de films vertellen Arjan (agrarisch medewerker op het melkveebedrijf van zijn buurman) en Johan (allround medewerker op een melkveebedrijf) over werken in de melkveehouderij. Marc (bedrijfsleider op een vleeskuikenbedrijf) en Gerda (pluimveehoudster leghennenbedrijf) vertellen over werken in de pluimveehouderij: het werken met dieren en de afwisseling in het werk. Ook laten ze niet onderbelicht wat het werk zwaar kan maken: je moet breed inzetbaar zijn – ook in weekenden en in avonduren -, je moet verantwoordelijkheidsgevoel hebben en kunnen omgaan met stress. Kortom, na het zien van de films weet de kijker of hij of zij geschikt is voor een baan in deze gevarieerde sectoren.

Brochure Melkveehouderij
Aansluitend op de promotiefilm is de brochure ‘werken in de melkveehouderij’ ontwikkeld. Download de brochure:

Deel de film en brochure!
In de melkveesector en pluimveesector is genoeg werk te vinden. Deel de film en de brochure om jongeren en zij-instromers uit te nodigen in deze sector te komen werken. Een melkvee- of pluimveeopleiding is niet noodzakelijk om aan het werk te gaan. Ook zonder relevante opleiding is er werk te vinden. En er zijn mogelijkheden voor bijscholing.

U kunt de films delen door de films op uw website te plaatsen of door de films te verspreiden in uw netwerk. Ook zijn er teasers gemaakt, met name geschikt voor verspreiding via sociale media.

Kijk op www.werkenindemelkveehouderij.nl en www.werkenindepluimveehouderij.nl voor aanvullende informatie.

0 Reacties

Laat een reactie achter