Praat mee over duurzame inzetbaarheid van jouw werknemers!

Praat mee over duurzame inzetbaarheid van jouw werknemers!
13 oktober 2021 Jules Sanders

Praat mee over duurzame inzetbaarheid van jouw werknemers!
Door de veranderende arbeidsmarkt moeten werknemers steeds langer doorwerken. Aandacht voor duurzame inzetbaarheid zorgt voor meer werkplezier, een hogere productiviteit én voorkomt ziekteverzuim en voortijdige uitval.

Doe mee aan het onderzoek!
Hoe houd ik mijn werknemers zo lang en gezond mogelijk in dienst? In opdracht van werkgeversorganisaties en vakbonden doet Colland onderzoek naar het verbeteren van duurzame inzetbaarheid binnen de agrarische/groene sectoren. Waarom? Om te zorgen voor een passend aanbod van regelingen en activiteiten die werkplezier en arbeidsproductiviteit vergroten. En om ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid te voorkomen zodat werknemers zo lang en gezond mogelijk kunnen werken.

Hoe werkt het?
Een grote groep werknemers binnen de deelnemende agrarische en groene sectoren ontvangt een digitale vragenlijst per email. Daarnaast wordt een grote groep werkgevers telefonisch geïnterviewd. Jij als werkgever kan dus ook worden gebeld. Vraag je werknemers mee te doen! Om zoveel mogelijk respons te krijgen, vraagt Colland je de uitnodiging met vragenlijst door te sturen naar je werknemers. Het onderzoek is anoniem en wordt uitgevoerd door een onafhankelijk bureau. Het onderzoek bestaat uit een digitale vragenlijst. Klik daarvoor op deze link. 

Achtergrond onderzoek
Het onderzoek duurzame inzetbaarheid in de agrarische en groene sectoren is onderdeel van een sectoranalyse binnen de agrarisch en groene sectoren. De analyse wordt uitgevoerd in het kader van de MDIEU regeling. Voor meer vragen en informatie over het onderzoek ga naar Colland Arbeidsmarkt.

Colland Arbeidsmarkt
Je ontvangt deze uitnodiging omdat je bedrijf is aangesloten bij de agrarische/groene sector. Daarmee is het bedrijf automatisch deelnemer aan het fonds Colland Arbeidsmarkt. Dit fonds financiert activiteiten die gericht zijn op o.a. scholing, duurzame inzetbaarheid en arbeidsomstandigheden. De gegevens zijn bij Colland Arbeidsmarkt bekend omdat deze bij aanmelding van BPL Pensioen ook aan het fonds Colland Arbeidsmarkt zijn doorgegeven. Voor meer informatie ga naar collandarbeidsmarkt.nl/disclaimer/. De antwoorden tijdens het telefonische interview worden anoniem verwerkt.

0 Reacties

Laat een reactie achter