Personeel van buiten de sector aantrekken – Podcast

Personeel van buiten de sector aantrekken – Podcast
21 februari 2023 Marco

Laatste update: 24 februari 2023, 11:35

Er is een nieuwe aflevering van Werkgeverpraat beschikbaar, dé podcast voor werkgevers in de land- en tuinbouw die zich willen verdiepen in goed werkgeverschap. In deze aflevering zijn we in gesprek met Karin, Frank en Mirthe over het werken met werknemers die niet uit de sector komen.

Van de beveiliging naar kuikens

Frank Verbaten ziet op een dag de bedrijfsvideo van Ter Heerdt kuikens en hennen. Zelf werkte hij op dat moment in de beveiliging. Zijn beeld van de pluimveehouderij is verandert toen hij bij Ter Heerdt binnenkwam. “Ik kreeg een rondleiding en had een gesprek gehad van twee uur. Het voelde als een welkom ontvangst.” Werknemers mogen eerst bij alle onderdelen meelopen en Frank heeft later ook nog de brancheopleiding gevolgd, om nog meer kennis over de pluimveehouderij op te doen.

Werving van buiten de sector

Karin Nijhof is HR Adviseur bij Ter Heerdt en merkt dat de agrarische sector voor zijinstromers vaak onbekend is. “Je moet uitgaan van je eigen kracht en je laten zien.” Zo ontwikkelde Ter Heerdt een bedrijfsvideo en maken ze veel gebruik van advertenties op social media, gericht op de omgeving. “Per functie bekijken we of we iemand van binnen of buiten de sector kunnen gebruiken. We kijken vooral naar de persoon.”

Zij-instromers aantrekken

Uit onderzoek blijkt dat werknemers buiten de sector weinig beeld hebben van hoe het is om te werken in de land- en tuinbouw. Mirthe Post, projectleider bij LTO Noord, deed onderzoek naar hoe je zij-instromers aantrekt en vertelt er meer over in de podcast. “Laat vooral zien wat de sector inhoudt, hoe een dag eruit ziet en hoe het is om te werken bij jouw bedrijf.” Uit het onderzoek volgden 5 tips om werknemers aan te trekken.

Wil jij ook werknemers buiten de sector trekken en kun je hierbij inspiratie gebruiken, luister de podcast:

Of luister alle podcasts hier terug.

0 Reacties

Laat een reactie achter