Personeel vinden

Laatste update: 8 november 2018, 11:07

Personeel vinden

Goed personeel is voor veel ondernemers de motor van het bedrijf. Maar waar vind je die? En hoe pak je de zoektocht aan als er een vacature is ontstaan? Hierover leest u alles op deze themapagina. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via 088 – 888 66 88  of info@werkgeverslijn.nl.

Tien tips voor het vinden van personeel

(Lees hier de toelichting op de tips)

1. Heb een visie op wat je als bedrijf wil zijn en uitstralen.
2. Denk niet vanuit een functie maar vanuit de specifieke belangstelling van een goede kandidaat.
3. Denk vanuit de kandidaat bij het opstellen van een vacature.
4. Geef een goed beeld van je bedrijf en de functie.
5. Werk samen met andere bedrijven
6. Geef veel aandacht aan stages
7. Denk aan je vakantiekrachten
8. Je eigen werknemers zijn de beste ambassadeurs
9. Kijk verder dan onze eigen sector
10. Laat een kandidaat meelopen

Webinar 20 november: Zo vindt u het juiste personeel!

Heeft u moeite om uw vacatures in te vullen en de juiste mensen voor uw bedrijf te vinden? Volg onze webinar en ga aan de slag met de praktische tips voor een creatief wervingsproces!

Tijdens het webinar op 20 november legt gastspreker Marjolein van Dam (adviseur arbeidsmarkt bij Kasgroeit) uit hoe je als ondernemer creatief kunt zijn in het wervingsproces. Marjolein zal in begrijpelijke taal vertellen hoe u HR-trends als employer branding en the candidate journey zelf kunt toepassen.

Bent u hier ook benieuwd naar? Meld u dan nu aan! De webinar vindt plaats op 20 november, om 14.00 uur. De webinar duurt maximaal 45 minuten. Klik hier om aan te melden.

 

Tool voor werving en selectie

In deze tool leest u meer over een werving & selectie proces, van begin tot eind. U kunt dan denken aan tips voor het opstellen van een vacaturetekst, maar ook een voorbeeld vragenlijst voor tijdens het sollicitatiegesprek. Daarnaast wordt er in gegaan op een aantal relevante zaken zoals het vragen naar de gezondheid van een medewerker en het controleren van social media, wat mag hierbij wel en niet? Bekijk hier de tool voor werving en selectie.

Arbeidsmarktonderzoek 2018

In opdracht van Colland Arbeidsmarkt is in 2018 voor de derde keer in alle bij Colland aangesloten sectoren een arbeidsmarktonderzoek gehouden onder ruim 3.600 bedrijven en ruim 1.1200 zelfstandigen. Het rapport geeft een actueel beeld van en inzicht in de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt in de agrarische en groene sectoren.  Lees het arbeidsmarktonderzoek hier.

Zoekt u personeel? Denk ook eens aan…

Wat doet u als u een nieuwe werknemer zoekt? Vacature uitzetten in de plaatselijke krant en op uw website? Eerst eens in uw eigen netwerk rondvragen? Vaak doet u waarschijnlijk dezelfde dingen en daardoor vist u telkens in dezelfde vijver met kandidaten. Soms kan het helpen om eens te kijken naar mensen uit een heel andere doelgroep. Bekijk de video’s hieronder voor inspiratie.

Scholieren en studenten uit het groene onderwijs

Kijk voor meer info op deze pagina over BBL en stages.

 

Werknemers met een arbeidsbeperking

Kijk voor meer info op de pagina van Agro Werkt Onbeperkt.

Zij-instromers

 

Buitenlandse werknemers

Kijk voor meer info op de site Seasonalwork.nl