Pensioen

Uw werknemers bouwen automatisch pensioen op bij BPL Pensioen. Op die manier biedt u uw werknemers een goede secundaire arbeidsvoorwaarde. Wat moet u verder nog regelen rondom pensioen? Daarover meer op deze themapagina. Bij vragen kunt u altijd contact opnemen met de werkgeversdesk van BPL Pensioen.

Pensioen in de agrarische en groene sector

BPL Pensioen regelt de pensioenen voor (oud-)werknemers in de agrarische en groene sector. Het pensioenfonds is opgericht door werkgevers- en werknemersorganisaties in de sector. Zij hebben een verplichte pensioenregeling voor de hele bedrijfstak vastgesteld. Valt een bedrijf niet onder de verplichtstelling dan zijn er ook mogelijkheden voor vrijwillige aansluiting. De pensioenregeling bij BPL Pensioen is een middelloonregeling. De hoogte van het pensioen is gebaseerd op het gemiddeld verdiende salaris en de diensttijd van de werknemer.

Pensioenconsulenten

Heeft u een vraag over pensioenen die u graag persoonlijk wilt bespreken?
Maak dan gratis een afspraak met één van de pensioenconsulenten van BPL Pensioen.

Toolkit

U bent vaak ook het eerste aanspreekpunt voor uw werknemers als het gaat over pensioen. Daarom vindt u in de Toolkit van BPL Pensioen allerlei informatie en documenten die interessant zijn. Voor u als werkgever, maar ook voor uw werknemers.

Veelgestelde vragen

Heeft u vragen over het pensioen van uw werknemers? Bijvoorbeeld over de mogelijkheden voor eerder met pensioen gaan, wanneer u actie moet ondernemen als werkgever of waar u terecht kunt met vragen over het fonds of de pensioenregeling? We hebben de meest gestelde vragen over pensioen voor u op een rij gezet, lees ze hier.

Wat vertelt u een nieuwe werknemer over zijn pensioen?

Werknemers van 21 jaar of ouder bouwen pensioen op. In het arbeidsvoorwaardegesprek kunt u natuurlijk al iets vertellen over de pensioenregeling. Hiervoor heeft BPL Pensioen een handige checklist, klik hier om de checklist te bekijken. Na aanmelding bij BPL Pensioen ontvangt uw nieuwe werknemer een brief met informatie over de pensioenregeling. Op de website van BPL Pensioen kan uw werknemer berekenen hoeveel pensioen hij opbouwt en of dat voldoende is.

 

 

Webinar ‘Wat te doen rondom pensioen’

Heeft u werknemers die de pensioengerechtigde leeftijd naderen? Neem dan gratis deel aan onze webinar op 9 oktober!

Tijdens dit webinar bespreekt Maartje Jager (Werkgeverslijn land- en tuinbouw) met pensioenconsulent Robin Bond (BPL Pensioen) onder andere over de mogelijkheden van vroegpensioen, de seniorenregeling, de gevolgen van de verhoogde pensioenleeftijd, wat uw rol als werkgever is en hoe de pensioenconsulenten u hierbij kunnen helpen.

De webinar vindt plaats op 9 oktober 2017 om 14.30 uur. De webinar duurt maximaal 45 minuten. Lees hier meer en meld u aan!