Opening NOW-loket maandag 6 april om 9:00 uur

Opening NOW-loket maandag 6 april om 9:00 uur
3 april 2020 Diana Eleveld

Laatste update: 6 april 2020, 10:07

De Raad van Bestuur van het UWV heeft laten weten dat op 6 april 2020 om 9:00 het NOW-loket voor werkgevers open gaat. De uitvoering van de regeling is voor UWV een uitzonderlijke operatie, zowel qua omvang als snelheid. UWV geeft aan dat de afgelopen weken alles op alles is gezet om een solide proces neer te zetten dat werkt vanaf dag 1, zorgvuldig is en geen haperingen kent. Gezien de korte voorbereidingstijd en de grote hoeveelheid te verwachten aanvragen kunnen er echter wel opstart- en uitvoeringsproblemen ontstaan aldus UWV. Ook doen zij, net als minister Koolmees, een beroep op uw morele verantwoordelijkheid om uitsluitend gebruik te maken van deze regeling als u daar recht op heeft.

Checklist aanvraag NOW

Het UWV heeft op een rij gezet wat u nodig heeft om de aanvraag te kunnen doen. Ook is er een checklist ontwikkeld. Bekijk de informatie hier. Op werkdagen is er een speciaal telefoonnummer bereikbaar voor al uw vragen met betrekking tot de aanvraag: UWV Telefoon NOW  T 088 – 898 20 04. Houd uw loonheffingennummer bij de hand.

Het UWV heeft ook een rekenhulp ontwikkeld om het percentage omzetverlies te berekenen. Vul hier de rekenhulp in.

Uiteraard kunt u ook nog steeds bij de Werkgeverslijn terecht met al uw signalen rondom de NOW regeling. De Werkgeverslijn staat in directe verbinding met de Taskforce Arbeid van LTO Nederland en de aangesloten vaktechnische organisaties, die actief aan de slag gaat met de gesignaleerde knelpunten.

0 Reacties

Laat een reactie achter