Ondersteuning bij crisismanagement

Ondersteuning bij crisismanagement
30 april 2020 Mirthe Post

30 april 2020 | Provincie Gelderland biedt bedrijven in de tuinbouwsector hulp om sterker uit de crisis te komen. Veel bedrijven in de tuinbouw hebben nu te maken met de gevolgen van de corona-crisis. Het kan variëren van “hoe kom ik de komende maanden door” tot “hoe richt ik mijn bedrijf zo in dat ik er sterker uitkom”.

Provincie Gelderland wil bedrijven die geraakt zijn ondersteunen en stelt geld beschikbaar voor bedrijven die met een adviseur/coach willen sparren over hun situatie en om een plan van aanpak op te stellen. Provincie Gelderland vergoedt via Greenport Gelderland 75 % van de kosten van de coaching; het traject mag maximaal € 2000,- kosten waarvan € 1.500,- subsidie gegeven kan worden. Bedrijven kiezen de coach die het best bij ze past. Voor advies kunnen ze natuurlijk terecht bij hun brancheorganisatie of pactmanager van Greenport Gelderland. Een goede coach kan zowel sociaal emotionele ondersteuning leveren als coaching op bedrijfseconomische keuzes.

Aan het eind van het coachingstraject maakt het bedrijf met hulp van de coach een bedrijfsontwikkelpan waarin het bedrijf zijn toekomst beschrijft in financieel economisch opzicht, qua personeels- en opleidingsbeleid, wat betreft verduurzaming en marktkeuzes. Met zo’n plan kan de toekomst met vertrouwen tegemoet gezien worden. Meer informatie leest u hier.

Voorlopig is de regeling alleen beschikbaar voor tuinbouw- en tuinbouw gerelateerde bedrijven in Gelderland. Via de brancheorganisaties en via GreenportsNL worden de komende week andere provincies ook uitgenodigd om met een vergelijkbare regeling te komen. De noodzaak is inmiddels duidelijk. Op de eerste dag na bekendmaking in Gelderland hebben al 8 bedrijven zich aangemeld en hebben 20 bedrijven interesse getoond.

Bron: Greenport Gelderland

0 Reacties

Laat een reactie achter