‘Mislukken pensioenoverleg is zeer teleurstellend’

‘Mislukken pensioenoverleg is zeer teleurstellend’
21 november 2018 Diana Eleveld
pensioenakkoord

Laatste update: 22 november 2018, 10:01

LTO Nederland vindt het mislukken van het pensioenoverleg zeer teleurstellend. Kabinet en sociale partners hebben lang gesproken over hervorming van het pensioenstelsel en het minder snel verhogen van de AOW-leeftijd. Op tafel lag een uitgebreid pakket aan voorstellen en maatregelen die een stap voorwaarts zouden zijn geweest voor alle werkgevers en hun werknemers. “Des te spijtiger is het dat het niet gelukt is om met de vakbonden tot een pensioenakkoord te komen”, aldus voorzitter Marc Calon van LTO Nederland.

Modernisering pensioenstelsel nodig
Het vertrouwen en de houdbaarheid van het huidige pensioenstelsel staat al lange tijd onder druk. Hervorming is daarom noodzakelijk zodat het perspectief voor alle deelnemers verbeterd. “Het mislukken brengt kortingen op de pensioenen echter dichterbij. Dat is niet in belang van werkgevers en werknemers.” aldus Marc Calon.

Modernisering van het pensioenstelsel is en blijft nodig. Marc Calon: “Het pakket aan voorstellen en maatregelen voor modernisering van het pensioenstelsel was een ‘offer you can’t refuse’’. LTO Nederland blijft vertrouwen houden dat er alsnog afspraken gemaakt kunnen worden.”

Bron: LTO Nederland

0 Reacties

Laat een reactie achter