Martine van der Meer

Martine van der Meer
4 januari 2017 Mirthe Post

Martine van der Meer is bij tomatenkwekerij CombiVliet verantwoordelijk voor de HRM en Communicatie. Het bedrijf heeft drie vestigingen in Westland, Rilland en Middenmeer met een kader van vaste mensen en een flexibele schil van inleenkrachten en scholieren.

Van der Meer vindt het een goede zaak dat er een cao is voor de Glastuinbouw. “Natuurlijk is het goed dat er een cao is, want hierin worden afspraken vastgelegd in het belang van beide partijen.” Zij zou de cao nog wel graag verder moderniseren, zodat werknemers en werkgevers zelf meer invulling kunnen geven aan hun afspraken.

Ketenbepaling
Van der Meer vindt het mooi dat de ketenbepaling voor mensen die een seizoensmatige functie hebben, gewijzigd is in deze nieuwe cao. Ze plaatst hierbij wel een kanttekening. “De mensen die bij ons werken in deze functies zijn vaak inleenkrachten en daardoor is deze nieuwe regeling niet van toepassing voor ons, dat is jammer.”

Verlofregelingen
Van der Meer hoopt dat er in de toekomst een andere invulling aan de verlofregelingen wordt gegeven. De medewerkers van CombiVliet komen uit allerlei landen met verschillende culturen en tradities. “Feestdagen die in onze cao als ‘vast’ staan, zouden door de werknemer zelf vrij in te plannen moeten zijn. Want als Hemelvaartsdag niet tot jouw geloof behoort, waarom ben je dan verplicht vrij, terwijl je voor het Suikerfeest een verlofdag op moet nemen?”

Ondersteuning van de Werkgeverslijn
Van der Meer denkt dat de nieuwe cao voor de meeste HRM-ers een hele opgave is. “Zaken staan zo omschreven dat je er meerdere kanten mee op kunt.” Ze vindt het dan ook fijn dat de Werkgeverslijn specialisten heeft waar je terecht kunt met vragen. “Zij kunnen lastige vragen ook overleggen met de partijen die bij de onderhandelingen betrokken waren. Hierdoor kunnen we het juist en onderbouwd toepassen. Ik ben blij met de ondersteuning van de Werkgeverslijn, ik kreeg snel antwoorden op m’n vragen, waardoor ik mijn mensen goed kan informeren. Top!”

0 Reacties

Laat een reactie achter