Mariëlle Akerboom

Mariëlle Akerboom
4 januari 2017 Mirthe Post

Mariëlle Akerboom is bij het familiebedrijf Akerboom Freesia verantwoordelijk voor de personeelszaken, inkoop en administratie. Het bedrijf heeft 18 mensen voltijd in dienst en werkt daarnaast in drukke tijden met uitzendkrachten en zzp’ers.

Akerboom ziet in de nieuwe cao een aantal wijzigingen waar zij hun voordeel mee kunnen doen. “Ik vind het bijvoorbeeld prettig dat we door het jaarurenmodel de plus- en minuren op een nette manier kunnen regelen.”

Werken op zondag
Daarnaast zijn er meer mogelijkheden gekomen om op zondag te werken door de Glastuinbouwregeling+ en de weekploegendienst. “Wij worden door de markt eigenlijk gedwongen om naar een zevendaagse werkweek te gaan omdat we veel bestellingen rond het weekend krijgen. Fijn dat er in de nieuwe cao meer ruimte is om met de ontwikkelingen van de 24-uurseconomie mee te gaan.”

Op dit moment bekijken ze bij Akerboom intern hoe ze de arbeid op zondag willen gaan inrichten met de nieuwe mogelijkheden die de cao hiervoor biedt. Zij vindt het wel jammer dat de weekploegendienst gebaseerd is op een 38-urige werkweek. “Onze medewerkers werken nu 40 uur en zijn er niet bij gebaat om uren in te leveren en wij ook niet.”

Transitievergoeding
Naast de positieve veranderingen die Akerboom ziet voor hun bedrijf, is de transitievergoeding die blijft gelden bij de WWZ uitzonderingen een doorn in het oog. “Die vergoeding vind ik vanuit werkgeversoogpunt gezien echt beperkend. Jammer dat daar geen aanpassingen op zijn gedaan.”

Webinars
Mariëlle Akerboom volgt regelmatig een webinar van de Werkgeverslijn land- en tuinbouw en is enthousiast over dit medium. “Ik deed onlangs mee aan het webinar over de nieuwe cao en vind deze mogelijkheid om kennis op te doen echt super handig. Je hoeft nergens heen te rijden en kunt direct je eigen vragen stellen.”

0 Reacties

Laat een reactie achter