LTO wil voor uitzondering WWZ groen licht van Asscher

LTO wil voor uitzondering WWZ groen licht van Asscher
9 maart 2016 Mirthe Post

Laatste update: 20 december 2016, 19:45

Minister Lodewijk Asscher (SZW) moet nog deze week zijn handtekening zetten onder het akkoord dat LTO en vakbonden sloten over toepassing van de ketenbepaling in de Wet Werk en Zekerheid (WWZ) in de agrarische sector. Dat zegt Albert Jan Maat, voorzitter van LTO Nederland.

Eind november maakten LTO, CNV Vakmensen en FNV afspraken over de toepassing van de WWZ. Die afspraken moeten de negatieve effecten voor seizoenarbeid in de land- en tuinbouw zoveel mogelijk wegnemen.

Nieuwe seizoen
Het wachten is nu nog steeds op groen licht van de minister van SZW, terwijl de werkgevers in de land- en tuinbouw zich al volop voorbereiden op het nieuwe seizoen.
“Nu moet de goedkeuring er echt heel snel komen”, aldus Maat. Hij heeft minister Asscher gemaand om nog deze week zijn handtekening te zetten.

Erkenning kabinet
“Wij zijn een van de weinige sectoren die kans heeft gezien om in goed overleg tussen vakbonden en werkgevers afspraken te maken over het beter werkbaar maken van de WWZ. We verwachten daarvoor dan ook erkenning van het kabinet”, aldus de LTO-voorzitter.

Bron: LTO Nederland

0 Reacties

Laat een reactie achter