LTO Nederland in gesprek over wachttijd problematiek RNI loketten

LTO Nederland in gesprek over wachttijd problematiek RNI loketten
21 juli 2021 Diana Eleveld

De RNI-kantoren hebben te maken met grote drukte vanwege beperkte openingstijden als gevolg van corona, een verhoogde vraag naar paspoorten en vakantie van baliepersoneel. LTO Nederland heeft de wachttijden en de beperkte beschikbaarheid besproken met het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Het Ministerie van Binnenlandse Zaken herkent de signalen en is in gesprek met de gemeenten om de inschrijfcapaciteit tijdelijk op te voeren door bijvoorbeeld langere openingstijden.

Gemaakte afspraken ook afzeggen

De Werkgeverslijn ontvangt van de RNI-kantoren ook signalen dat werkgevers en hun internationale werknemers soms niet of met minder werknemers komen opdagen op gemaakte afspraken. Dat is niet wenselijk en beperkt de mogelijkheden voor collega-werkgevers. Als gemaakte afspraken niet kunnen worden nagekomen dan geldt dat deze moeten worden aangepast of afgezegd.

Maak op tijd een afspraak
Het advies is om vroegtijdig een afspraak in te plannen bij één van de 19 RNI-kantoren zodat uw internationale werknemer tijdig een BSN kan aanvragen. Mocht de voorkeurs locatie een wachttijd hebben dan kan de werknemer eventueel ook uitwijken naar een andere locatie. In dit artikel geven wij meer tips voor een tijdig ontvangst van het BSN.

0 Reacties

Laat een reactie achter