LTO blij met uitstel verrekeningen WML

LTO blij met uitstel verrekeningen WML
1 december 2015 Mirthe Post

Laatste update: 20 december 2016, 19:32

LTO is verheugd over uitstel van het verbod op inhoudingen en verrekeningen op het wettelijk minimumloon (WML) tot 1 juli 2016. Dat heeft minister Asscher van SZW gisteren per brief aan de Tweede Kamer laten weten. Op basis van de Wet Aanpak Schijnconstructies (WAS) zou dat verbod per 1 januari a.s. ingaan. LTO is zonder meer tegen dat verbod en heeft dat de afgelopen maanden aan Tweede Kamer en de minister van SZW duidelijk gemaakt. Daarbij is gezamenlijk opgetrokken met andere werkgeversorganisaties.

Risico
Belangrijkste risico is dat tijdelijke buitenlandse werknemers zich niet meer verzekeren als de zorgverzekering niet meer loopt via de werkgever en hij dat niet via de loonstrook mag verrekenen. Hetzelfde geldt voor betaling voor huisvesting op het eigen erf van de werkgever. In de cao’s zijn maximum wekelijkse bedragen overeengekomen voor huisvesting. De werkgever loopt een debiteurenrisico bij geen inhoudingen en verrekeningen via de loonstrook. Dan is het tevens zichtbaar welke bedragen worden ingehouden.

LTO zal op basis van risico’s en gevolgen het overleg met het ministerie van SZW voortzetten om het verbod definitief van tafel te krijgen.

Bron: LTO Nederland

 

Download hier de Kamerbrief die minister Asscher op 30 november naar de Tweede Kamer heeft verzonden.

0 Reacties

Laat een reactie achter