Leiding geven in de 21ste eeuw

Leiding geven in de 21ste eeuw
19 april 2017 Mirthe Post

Een goede leider laat zijn medewerker zoveel mogelijk groeien! Daag jij je medewerkers voldoende uit?

Op routine draaien is niet meer voldoende, medewerkers die zich leren aan te passen aan de veranderingen die continu op ons af komen, dat zijn de medewerkers van de toekomst. Medewerkers die instruerend worden aangestuurd zetten maar een fractie van hun talenten in. Ze komen niet met creatieve ideeën, nemen minder initiatief en tonen meer weerstand bij veranderingen. Een goede leider kent zijn mensen door en door en weet hoe je medewerkers zo kan motiveren dat zij meegroeien met het bedrijf.

We leven in een samenleving waar steeds meer kennis ter beschikking is en waar ook al heel wat kennis in de hoofden van de mensen zit. Alleen zolang het daar blijft zitten heeft een organisatie er niet zoveel aan. Vroeger lag de nadruk op kennisoverdracht, je kreeg instructies, de leraar gaf uitleg, ouders gaven bevelen. Nu ligt de nadruk op kennisuitwisseling, samenwerken en co-creatie. Dit vraagt meer zelfsturing van de medewerker. Om dit te ondersteunen heb je leiders nodig die medewerkers optimaal laten functioneren en eruit halen wat erin zit.

Wil je weten wat voor leider dat is en hoe je zo’n leider kunt worden? En hoe zorg je ervoor dat je medewerkers vooral hun talenten inzetten?

Kom dan naar de workshop van Kasgroeit op dinsdag 30 mei in de regio Venlo en donderdag 1 juni bij de Demokwekerij in Honselersdijk. Van 13.30 uur tot 17.15 uur. Klik hier voor het volledige programma.

Aanmelden kan via het digitale aanmeldformulier op de website van Kasgroeit.

Bron: Kasgroeit

0 Reacties

Laat een reactie achter