Kijk de werkgeversbijeenkomsten terug

Kijk de werkgeversbijeenkomsten terug
16 maart 2022 Diana Eleveld

Een goede gewoonte: aan de start van het nieuwe jaar bijgepraat worden over de actuele zaken rondom arbeid en werkgeverschap. Ook dit jaar organiseerden we werkgeversbijeenkomsten op 7, 10 en 15 maart 2022.

Dit jaar in de vorm van een viertal interessante online bijeenkomsten waar werkgevers actief aan het gesprek mee konden doen en vragen konden stellen. De werkgeversbijeenkomsten waren praktisch ingestoken: aan het eind van elke online werkgeversbijeenkomst heb je als kijker handvatten ontvangen waar je direct mee aan de slag kan. De thematische werkgeversbijeenkomsten werden vooraf gegaan door een politiek gesprek dat LTO Nederland organiseerde. Kijk de werkgeversbijeenkomsten hieronder terug:

  • Politiek gesprek over werkgeverschap
  • Themabijeenkomst 1: krapte op de arbeidsmarkt
  • Themabijeenkomst 2: kosten van arbeid
  • Themabijeenkomst 3: huisvesting van internationale werknemers
  • Themabijeenkomst 4: boeien en binden van werknemers

Politiek gesprek over werkgeverschap

Op maandag 7 maart organiseerde LTO Nederland een politiek gesprek met Anne-Marijke Podt (D66) en Chris Stoffer (SGP) over actuele zaken rondom werkgeverschap. We bespraken krapte op de arbeidsmarkt, en de daarbij behorende thema’s kosten van arbeid, huisvesting en boeien & binden. Hierover ging Eric Douma, portefeuillehouder Ondernemerschap & Onderwijs LTO Nederland, samen met de Kamerleden in gesprek. De vraag die centraal stond is: wat kunnen we als land- en tuinbouw van de politiek verwachten?

Themabijeenkomst 1: krapte op de arbeidsmarkt

Deze themabijeenkomst ging over de krapte op de arbeidsmarkt. Jules Sander, beleidsadviseur LTO Noord bespreekt concrete tips voor werving & selectie van medewerkers. Welke doelgroepen kun je inzetten om je vacatures in te vullen? Hoe profileer je jezelf als werkgever?

Themabijeenkomst 2: kosten van arbeid

Deze themabijeenkomst ging over de kosten van de arbeid. Diana Eleveld, adviseur bij de Werkgeverslijn geeft inzicht in de loonkosten: wat zijn de actuele loonsomfactoren? Hoe blijf je interessant voor werknemers? Hoe kun je besparen op loonkosten en hoe maak je goede afspraken over tarieven met je uitzendbureau?

Themabijeenkomst 3: huisvesting van internationale werknemers

Deze themabijeenkomst ging over de huisvesting van internationale werknemers. Huisvesting als wervingsinstrument: hoe zorg je voor kwaliteit? Hoe ga je in gesprek met je gemeente over het realiseren van huisvesting? Peter Baltus, projectleider LTO Noord praat je bij over de huisvestingskeurmerken AKF en SNF en de plannen van de overheid.

Themabijeenkomst 4: boeien en binden van werknemers

Uitzending 15 maart 2022 | Deze themabijeenkomst is onderdeel van de werkgeversbijeenkomsten van 2022. De online bijeenkomst ging over het boeien en binden van werknemers. Jules Sander, beleidsadviseur LTO Noord leert je meer over hoe je het gesprek aangaat met je werknemer en welke rol scholing en ontwikkeling heeft bij het boeien en binden van medewerkers en hen binden aan je bedrijf.

0 Reacties

Laat een reactie achter